Categories: Ziaristu' de terasă

Cat costa onoarea „nereperata” a lui Ionut Nasleu? Fix 100.000 de euro negociabil

Pentru cei mai mulți oameni, fie ei și politicieni, propria onoare nu are preț. Este neprețuită. Dacă ajung totuși într-un proces, considerând că onoarea le-a fost știrbită, solicită simbolic un leu. Tocmai fiindcă nu pot să-și evalueze propria onoare. Fostul senator PRM Ionuț Nasleu, aciuat momentan în PNL, și-a calculat însă cât valorează onoarea sa. Fix 100.000 de euro inclus TVA, negociabil. Probabil că renunță la o parte din bani, dacă plata se face cu banii jos (ca la politicieni, ca să nu zic altcumva). Să-și mai achite și el din datorii. Este exact suma cerută deBanat, pentru a-și „repera” onoarea „nereperată” în câteva articole de pe site.

Am ezitat ceva timp până să mă apuc să scriu cele de mai jos, dar, fiindcă unele articole invocate aparțin și „ziaristului de terasă”, m-am decis să aștern câteva rânduri. Nu de alta, dar „convocarea la conciliere” (fază premergătoare unui proces) semnată de Nasleu e prea tare ca să rămână sub anonimat. Și păcat de atâta muncă! Din start, la toate plângerile pe care le-a formulat Nasleu, îl rog să mai adauge una. Și anume, aceea că subsemnatul afirmă cu tărie că Ioan Nasleu siluiește limba română într-un mod absolut barbar. Și gramatical, și din punct de vedere al logicii. E ceva cumplit. Un tractorist cu patru clase nu cred că scrie în asemenea hal.

Un exemplu de fractură logică: „Prejudiciul încercat este de natură să mă afecteze atât pe plan profesional cu prietenii cât mai ales pe planul vieții de familie, fiind cunoscut în societate ca o persoană integră, persoanele din jurul meu schimbându-și radical părerea în urma apariției acestui articol, cariera mea suferind grav din cauza apariției acestor articole”. Dincolo de modul alambicat în care este scrisă această frază fără cap, coadă și virgule, e greu de înțeles cum prietenii săi își schimbă „radical părerea” în urma unui articol. Sau articole, că nu-i clar?! De altfel, chestia cu integritatea se repetă tot la trei fraze: „Sunt o persoană integră, cu o bună reputație în societate, respectată și apreciată de multă lume”. Este exact propoziția de care au râs ținându-se cu mâinile de burtă mai mulți oameni, inclusiv membri PNL, cărora le-am arătat citația.

Ca să nu mai spun că, din cauza acestor articole, premierul Victor Ponta l-a demis pe Nasleu din funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților. Cel puțin așa susține fostul PRM-ist: „Activitatea mea profesională și ascensiunea ca și politician s-au oprit din cauza articolelor menționate mai sus publicate pe o serie de mai multe episoade, cu conținut denigrator, în urma acestor articole am fost destituit din funcția de Vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților”. De menționat aici că, dacă în multe cazuri și-a lăsat virgulele acasă, acum folosește virgulă în loc de punct. Altfel, chiar mă simt prost să tai aripile unei ascensiuni politice atât de fulminante, începute sub comanda lui Vadim Tudor. Încă una despre haos și incertitudini: „S-a creat o stare de incertitudine cu privire la statutul subsemnatului și s-au opturat căile de comunicare de care un politician asemeni mie are nevoie”. Chestia cu „opturat” în loc de „obturat” aparține chiar acestui politician „asemeni lui” de mare perspectivă. (Nu-i greșeală de culegere, „p”-ul fiind la distanță de „b” pe tastatură.)

Și ce-l mai doare pe Nasleu? „Am avut o stare de disconfort psihic gândindu-mă că față de mesajul exprimat transmis prin articolele publicate este posibil ca organele abilitate să se fi sesizat pentru săvârșirea faptelor redate în aceste materiale, ceea ce va atrage verificări asupra subsemnatului, chiar dacă în mod evident se vor finaliza fără rezultatul evocat în aceste materiale tendențioase”, mai scrie Nasleu. Hopa! Ne e frică de ceva, avem ceva de ascuns? Că doar n-o fi făcut trafic de droguri să aibă „disconfort psihic” de teama controalelor! Și ce mai spune Nasleu? „La fiecare articol publicat cititorii au comentat acele articole tot cu cuvinte jignitoare și defăimătoare”. Cum adică? Toată lumea „îl respectă în societate”, îl știe drept ‚persoană integră”, dar îl înjură în comentarii? Nu se face așa ceva.

În fine, „opera” lui Nasleu, întinsă pe mai multe pagini, e plină de astfel de fraze aiuritoare parcă scrise de un copil de clasa a III-a. Interesant este faptul că lipsește dintre acuze faptul că am scris despre el că a primit locuință socială de la primărie. Nu s-a simțit lezat de acest lucru? Sau acceptă, ca mare speranță a politicii, să stea într-o casă unde erau îndreptățiți să stea oameni mult mai necăjiți. Nu unul care-și permite să împrumute 60.000 de euro de la persoane fizice. E trecut în declarația de avere. Și asta, în condițiile în care avea un salariu de aproximativ 580 de euro. Să mănânci numai pufuleți și să dormi în gară, și tot nu poți să returnezi banii în cinci ani, așa cum s-a angajat el. Tot în declarația de avere. Cât despre BMW-ul de 40.000 de euro, într-adevăr nu e pe numele lui. Cică i l-a dat un prieten. Bun prieten să împrumuți o astfel de mașină! Fără să aștepte nimic la schimb, nu-i așa? Sau mașina o fi numele unei rude, gen „Verișoara Tamara”? În rest, ne vedem la proces! O să fie tare haios!

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

5 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

5 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

5 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

6 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

7 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

9 ore ago