Categories: Administratie

Constructim si ADP au ajuns la concluzia ca parcarea din Piata 700 nu e rentabila

Consilierii locali votează, joi, un proiect de modificare a contractului de asociere încheiat între ADP şi Constructim pentru parcarea din Piaţa 700. Dacă acesta trece, acolo va apărea o nouă clădire cu trei etaje, care să aducă bani, în condițiile în care parcarea exclusivă nu este… rentabilă. Update: Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi de primarul Nicolae Robu.

ADP și Constructim sunt asociate din 2009, pentru construcţia şi exploatarea parcării subterane din zona Pieţei 700. Aceasta a fost deschisă cu mare tam-tam în 2012, contractul fiind modificat ulterior în sensul în care firma privată a preluat administrarea parcării. Acum ar urma o nouă schimbare, pentru că ambii asociați au ajuns la concluzia că nu prea fac bani din locurile de parcare. Ei cer acum acordul consilierilor locali pentru ridicarea unei noi clădiri cu trei etaje, în zona parcării existente, dar și pentru amplasarea unor căsuțe din lemn pentru diverse târguri. Imobilul va ocupa aproape 10% din suprafața parcajului public, dar nu va afecta numărul de locuri de parcare. Viceprimarul Dan Diaconu explică de ce s-a ajuns la concluzia că parcarea exclusivă nu e rentabilă. Asta, deși e situată în zona centrală, unde locurile de parcare sunt foarte greu de găsit. „Se doreşte o clădire P+3, cu funcţiuni comerciale. E o propunere din partea ADP, care este parte a asocierii cu Constructim pentru parcarea din 700. O să vedem dacă consiliul local acceptă sau nu acest lucru. Din punctul de vedere al ADP şi al Constructim, după ora 16, parcarea nu mai este deloc rentabilă. Vor să găsească o formă de funcţionare în aşa fel încât să se rentabilizeze. De asemenea, vor să amplaseze căsuțe de lemn pentru Târgul de Crăciun”, a spus Diaconu.

UPDATE: Proiectul de modificare a contractului de asociere încheiat între ADP şi Constructim pentru parcarea din Piaţa 700 a fost retras de pe ordinea de zi. Nicolae Robu a decis că e nevoie de mai mult timp de gândire pentru a permite ridicarea unui nou corp de clădire cu trei etaje, care să rentabilizeze parcarea.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

10 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

11 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

16 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

17 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

17 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

19 ore ago