Categories: Poli Timisoara

ACS Poli – nehotarata, dar alaturi de Gino Iorgulescu

Pe 14 noiembrie ar putea veni ziua căderii lui Mitică Dragomir, unul dintre cei mai vechi conducători din fotbalul românesc. În acea zi, cele 18 cluburi din prima ligă vor vota noul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Pentru prima dată, alegerile sunt extrem de disputate, Dragomir având un adversar extrem de puternic în persoana lui Gino Iorgulescu.

În media națională se vorbește că Gino Iorgulescu ar avea inclusiv sprijin politic din partea USL. Și asta, în condițiile în care a fost propus de un marcant lider PDL, Gheorghe Ștefan de la Piatra Neamț. Surse din cadrul clubului ACS Poli afirmă că și timișorenii vor vota pentru Iorgulescu. Poziția oficială de moment este însă că nu s-a luat încă o decizie. Președintele lui ACS Poli, Florențiu Staicu, ne-a declarat că, pînă acum, nici măcar nu s-a discutat la club despre aceste alegeri. „Ne vom decide atunci cu cine vom merge. Avem acum problemele noastre, încă nu ne-am gândit la această problemă. Oricum, noi suntem o echipă curată, n-avem nevoie de sprijin de la ligă. Sunt alte echipe care au interese mari să fie unul sau altul președinte. Singura problemă care ne interesează de la conducerea ligii o reprezintă banii de la televiziuni. În rest, fiind curați, chiar n-avem probleme”, ne-a declarat Staicu.

Nu este însă un secret că decizia privind modul în care va vota ACS Poli nu va fi luată în interiorul clubului, ci mai degrabă în sedii de partid sau de instituții publice. Cum echipa se află în zona de influență politică a USL, fiind susținută de bani publici, este de așteptat ca Timișoara să meargă pe mâna lui Gino Iorgulescu, care ar avea sprijin chiar și din partea lui Victor Ponta. Principalul susținător al echipei, primarul Nicolae Robu, pare decis să-l susțină pe Iorgulescu, ne-au declarat unele surse. Singurul care ar putea face lobby pentru Mitică este Marian Iancu, ale cărui legături cu încă șeful LPF sunt de notorietate.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 11 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 11.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

30 de minute ago

Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează

Cristian Moș, candidat independent la funcția de primar al Timișoarei, își poate vedea acum unul…

11 ore ago

UMB e în concediu, dar pe Centura Sud se lucrează în continuare

Zilele de Paști au adus o scădere a activității de pe șantierul Centurii Sud. Muncitorii…

11 ore ago

Titu Birceanu poate rămâne președintele Biroului Electoral de Circumscripție Timișoara

Biroul Electoral de Circumscripție Timiș a respins contestația formulată împotriva preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripție…

12 ore ago

Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis,…

12 ore ago

Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive

Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv…

14 ore ago