Categories: Social

Dispecerat unic pentru Pompieri si Ambulanta, la Timisoara

Oficial, Timişul are, de sâmbătă, dispecerat unic pentru Ambulanţă, SMURD şi pompieri. La inaugurare a fost prezent şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat. Următorul pas va fi aducerea sub același acoperiș și a dispeceratelor de poliție și jandarmi.

Echipajele celor două servicii, ISU Banat şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă, vor fi coordonate dintr-un singur loc, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Aici vor lucra opt tehnicieni, coordonați de un ofițer și de un medic SMURD. „O coordonare mult mai eficientă, reducerea timpului de reacţie, decizii mai corecte, mai limpezi în ce priveşte forţa care intervine, şi efectul se resimte când avem accidente rutiere grave, calamităţi sau situaţii complexe în care trebuie să intervină mai multe forţe şi e nevoie de coordonare de lungă durată. Un accident cu multe victime, un accident cu descarcerare, un incendiu cum aţi avut recent şi a trebuit să evacuaţi toţi locatarii din bloc”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

Situaţiile de urgenţă ar putea fi coordonate mult mai eficient dacă şi dispeceratele poliţiei şi jandarmeriei ar fi sub acelaşi acoperiş. „Este un prim pas spre un dispecerat unic pentru toţi. Momentan, avem la Târgu-Mureş această posibilitate în care avem şi poliţia, şi jandarmii, şi 112. Pentru noi, pasul acesta a fost extrem de important, fiindcă am adus tot ce e pe partea de situaţii de urgenţă împreună, inclusiv situaţiile zilnice”, a mai spus Arafat. Până acum, acest sistem a fost implementat în alte 35 de judeţe. Raed Arafat speră, ca până la sfârşitul anului, alte patru sau cinci judeţe să aibă dispecerat integrat. Alte trei judeţe vor avea acest sistem abia de anul viitor, pentru că nu au încă un spaţiu de funcţionare.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

O oră ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

4 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

4 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

6 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

6 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

7 ore ago