Categories: Administratie

Hingherii ridica si cainii cu stapan, dar ii dau inapoi pentru 50 de lei

O timișoreancă a ieșit, marți dimineață, să-și plimbe cățelușa, iar hingherii i-au luat-o chiar din față. S-a întâmplat în Calea Girocului, iar femeia a a fost șocată de atitudinea angajaților Danyflor și a polițiștilor locali care îi însoțeau. Ca să-și recupereze animalul, a negociat direct cu hingherii.

Eram în părculețul din fața casei, la plimbarea de dimineață cu cățelul. Au venit două dube, cu poliţia comunitară în spate. Am înţeles că aveau o acţiune, pentru că încă sunt câini pe străzi şi adună tot ce prind. Am încercat să explic că este câinele meu, că avea zgardă, că are carnet de sănătate, dar tot arătau înspre şefu’, adică înspre poliţist. Nu a contat nimic, au băgat-o în dubă, toţi câinii la grămadă”, povestește tânăra. Directorul Direcţiei de Mediu a PMT recunoaște că marți dimineață a avut loc o acțiune de ridicare a câinilor de pe domeniul public. Adrian Bere-Semeredi susține însă că nu a fost luat niciun câine cu stăpân. „Am fost în cartierul Giroc, la sesizarea cetățenilor, care spuneau că se adună câinii fără stăpân. De unde ştiţi că erau câini cu stăpân, dacă erau liberi pe domeniul public? Vi se pare normal să abandonăm câinii pe domeniul public? Vi se pare normal să nu-i supraveghem şi să nu îi ţinem în lesă şi să nu aibă botniţă? Aşa este trecut în regulament”, ne-a declarat oficialul.

Adrian Bere-Semeredi mai spune că orice proprietar își poate recupera animalul ridicat de hingheri, dacă poate dovedi că acesta îi aparține. „Danyflor nu dă amenzi. Amenzile le dă primăria, prin Direcţia de Mediu, respectiv Poliţia Locală. Nu i-am dat amendă acestei doamne, dar să facă dovada că e câinele ei. De ce nu l-a înregistrat până acum la primărie, că era simplu?”, a mai adăugat directorul Direcției de Mediu. Pentru femeia care era să rămână fără câine din excesul de zel al hingherilor a fost chiar simplu să-și recupereze animalul. A tratat direct cu hingherii și a durat fix jumătate de oră. „S-au dus până pe câmp şi s-au întors cu căţeaua. Le-am dat 50 de lei”, ne-a spus timișoreanca.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

2 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

2 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

9 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

9 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

9 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

11 ore ago