Categories: Administratie

Lui Robu nu-i plac noile trepte ale catedralei

Primarul Nicolae Robu nu e mulțumit de felul în care arată treptele Catedralei Mitropolitane. Înlocuirea scărilor de acces în lăcașul de cult, începută în luna aprilie, costă 100.000 de euro, din care jumătate de la bugetul local.

Vechile scări ale Catedralei erau tocite, lucru care nemulțumea credincioșii – aceasta a fost motivarea pentru decizia de înlocuire. Prețul de 100.000 de euro a fost considerat de multă lume exorbitant, dar nu și pentru primarul Nicolae Robu, care, la vremea respectivă, se declara încântat că municipalitatea poate contribui la o astfel de lucrare. Și nu cu puțin, ci chiar cu jumătate din sumă.

Vechile trepte au fost scoase și abia după ce societatea civilă a cerut păstrarea măcar a unora dintre ele, datorită însemnătății lor istorice, Mitropolia Banatului a decis să pună câteva deoparte. Restul au ajuns la gunoi. Acum, după șase luni, sunt înlocuite doar treptele din față. Culmea este că primarul Nicolae Robu, un susținător al operațiunii de înlocuire, este nemulțumit. „Mai bine ar fi fost atenți arhitecți să arate bine treptele. Am dat o grămadă de bani acolo și, dacă e să facem un sondaj, nu știu dacă lumea e chiar încântată de aspectul lor. După părerea mea, ar fi putut arăta mult mai bine. Și nu este numai părerea mea”, a declarat Robu.

Vlad Gaivoronschi, președintele filialei Timiș a Ordinului Arhitecților din România, preferă să nu comenteze prea mult și crede că muncitorii nu au lucrat cum trebuie. „Lucrarea a fost proiectată bine, dar, din câte știu eu, a fost o problemă cu pietrarii, care erau slabi și au fost înlocuiți. Proiectul a fost făcut cu ingineri. Încep să cred că domnul primar are o problemă cu mine”, s-a limitat să declare arhitectul. Lucrarea ar trebui finalizată în aprilie 2014.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

2 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

3 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

5 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

6 ore ago