Democrat-liberalii o iau pe urmele primarului Nicolae Robu și au și ei planuri mărețe, care vizează modificarea radicală a centrului Timişoarei. Ei visează la eliminarea circulaţiei din faţa Catedralei Mitropolitane și transformarea întregului centru în zonă pietonală, până la Canalul Bega. Prețul: între patru și cinci milioane de euro.
Planul PDL, prezentat vineri de consilierul Ștefan Sandu prevede ca în zona Flora să fie lărgit canalul Bega şi să se construiască un port turistic. Conform proiectului realizat de arhitectul Ionel Pop și dat deja spre analiză Mitropoliei Banatului, linia de tramvai ar urma să traverseze Parcul Central. Dacă va trece de exigenţele celor mai înalte feţe bisericeşti, el ar putea ajunge în plenul Consiliului Local Timişoara. Planul de reorganizare a centrului cuprinde şi cel puţin 800 de locuri de parcare, toate supraterane. O variantă ar putea fi prevedea şi construirea a sute de locuri de parcare în subteran, în zona centrală a oraşului.
În prima fază, lucrările sunt estimate să coste patru-cinci milioane de euro şi ar urma să fie plătite din bugetul local. Planul PDL are două variante. „Sunt două variante de lucru, diferenţele constau în posibilitatea ca linia de tramvai care, în momentul de faţă, trece pe lângă catedrală să fie deviată prin Parcul Central, pe o rută foarte scurtă, către zona intersecţiei de la Spitalul de Copii, rezultând în acest fel o zonă verde mult mai amplă în jurul Catedralei. Traficul auto nu va intra în blocaj, pentru că s-ar construi o nouă cale de acces de-a lungul canalului Bega de la intersecţia podului de la Electro, zona Terasei Bănăţene, până în zona subpasajului de la podul din Maria”, a mai spus Sandu.
Primăvara, Parcul Justiţiei este unul dintre cele mai vizitate şi fotografiate locaţii din Timişoara, datorită…
Un număr de 22 de proiecte care încurajează mersul pe bicicletă în întreaga regiune de…
Muzeul Național de Artă Timișoara aduce în prim plan opera lui Albert Kristóf-Krausz, personalitate marcantă…
Timișoara concurează din nou în competiția „Destinația Anului”, cel mai amplu concurs turistic din România,…
Compania Naţională de Investiţii (CNI) a dat undă verde construirii unei creşe la Urseni, comuna…
Se împlinesc în aceste zile 35 de ani de la aprinderea în Timişoara a flacării…