Categories: Administratie

Timisorenii iubesc cainii doar pe hartie: opt adoptii in trei zile

După trei zile în care porțile adăpostului de câini al Danyflor au fost larg deschise, rezultatele programul de adopții sunt dezamăgitoare. Din aproape 400 de câini fără stăpân, doar opt şi-au găsit un nou cămin. Culmea este că nici măcar un ONG n-a venit să adopte un cățel, deși, la nivel declarativ, reprezentanții acestora sunt foarte vocali.

La Zilele Porţilor Deschise de la Danyflor, organizate cu ocazia Zilei Internaţionale a Animalelor, sute de oameni au trecut pragul adăpostului de câini de la marginea orașului. Aici sunt găzduiți aproximativ 400 de căței, dar numai opt dintre ei au plecat acasă cu noii lor stăpâni. „Sunt nemulţumit. Toţi ne declarăm mari iubitori și salvatori de animale şi, în schimb, ce facem? Mă refer la ONG-urile care nu o dată au spus că vor să adopte, că vin în sprijinul acestor animale, să le salvăm sufletele şi aşa mai departe. Opt câini nu e de ajuns. Aş fi vrut să se adopte cât mai mulţi. De ce? Pentru a fi salvaţi cât mai mulţi câini. Ăsta este scopul, de aceea facem târguri de adopţie, ăsta este motivul pentru care am chemat de ziua animalelor toţi cetăţenii acolo”, spune Adrian Bere-Semeredi, directorul Direcției de Mediu a PMT.

Primăria Timișoara a anunțat că nu susține ideea eutanasierii maidanezilor, dar că se va supune legii. Pentru ca animalele să fie salvate, municipalitatea propune sterilizarea și adopția. Conform unei HCL adoptate în primăvară, timișorenii care dețin câini fără pedigree sunt obligați să-i sterilizeze și să-i declare. Cei care nu respectă această hotărâre sunt pasibili de amenzi de până la 1.000 de lei. Controalele în gospodării au început acum trei săptămâni, în Freidorf, dar până acum nu au fost date decât avertismente.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

9 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

9 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

9 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

11 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

11 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

12 ore ago