Arhiva pentru eticheta: adoptii

Weekend plin, pentru mici si mari, la Iulius Mall

Weekend plin, pentru mici si mari, la Iulius Mall

Sfaturi despre frumusețe, „păsări furioase”, teatru de păpuși și târg de adopții de căței – pe toate le găsiți, la acest sfârșit de săptămână, la Iulius Mall Timișoara. O ieșire la cumpărături se poate transforma astfel într-un prilej de bună dispoziție.

Nu se eutanasiaza niciun caine la Timisoara in urmatoarea saptamana! Taxa de adoptie, la jumatate

Puțini timișoreni au venit să adopte efectiv câini luni, la adăpostul Danyflor. Mai multe asociații, atât din țară, cât și din străinătate, au anunțat însă că vor face adopții la distanță. Pe de altă parte, e sigur că în această săptămână nu vor fi făcute eutanasieri, iar taxa de adopție la distanță a fost redusă la jumătate.

Invitatie la ACTiune: un nou targ de adoptii de catei la Timisoara

Dacă vă doriți un cățel, nu trebuie să dați pe el o mică avere. Îl puteți găsi fără bătaie de cap, la un nou târg de adopții, organizat, de această dată, de Animal Care Team, o echipă inimoasă de voluntari care încearcă să le facă o viață mai bună sutelor de animale părăsite de pe străzile Timișoarei.

Prejudecati la adoptie: nu se „cauta” copiii peste cinci ani, romi sau cu probleme de sanatate

Blond, frumos, cu ochi albaştri. Cam aşa ar trebui să arate copilul pe care majoritatea familiilor sunt dispuse să înfieze. Puţini sunt cei care ar adopta un copil cu vârsta de peste cinci ani, de etnie romă sau cu probleme de sănătate ori grad de handicap. Și totuși, unii timișeni reușesc să treacă peste aceste stereotipuri.

La Timisoara se va ajunge inevitabil la eutanasierea cainilor

Prima eutanasiere a unui câine la Timișoara este tot mai aproape. Primăria nu va mai plăti pentru întreținerea câinilor din adăpostul Danyflor decât timp de 14 zile de la „internarea” animalelor. Legea nu-i mai permite astfel de cheltuieli, astfel că se va ajunge, inevitabil, la măsura pe care primarul Nicolae Robu a încercat s-o evite de mai multe ori.

Timisorenii iubesc cainii doar pe hartie: opt adoptii in trei zile

După trei zile în care porțile adăpostului de câini al Danyflor au fost larg deschise, rezultatele programul de adopții sunt dezamăgitoare. Din aproape 400 de câini fără stăpân, doar opt şi-au găsit un nou cămin. Culmea este că nici măcar un ONG n-a venit să adopte un cățel, deși, la nivel declarativ, reprezentanții acestora sunt foarte vocali.

Timisorenii incearca sa scape de caini, nu sa-i adune!

Numărul câinilor adoptați în Timișoara este un mister. El variază între 300 și 500, depinde pe cine întrebi. Procedura de adopție este foarte simplă, dar, conform declarațiilor oficiale, timișorenii nu se prea înghesuie să ia acasă câini fără pedigree. Autorităţile locale aşteaptă publicarea, în Monitorul Oficial, a Legii eutanasierii, pentru a o putea pune ulterior în practică. Până atunci, la Danyflor va avea loc Ziua Porților Deschise.

Top