Categories: AdministratieEconomic

Ultima parcela de teren a fost concesionata la Sinandrei

La licitaţia organizată pe 2 octombrie s-a dat ultima parcelă din loturile scoase în concesiune de Primăria Sînandrei. Comuna situată la doar 12 kilometri de Timişoara a devenit una dintre cele mai râvnite localităţi din vestul ţării. Ambiţia primarului Claudiu Coman a creat practic, peste noapte, un nou cartier. Prin licitaţiile organizate constant de primărie, Coman a vrut să le dea cu flit speculanţilor imobiliari.

Condiţiile de concesiune au fost extrem de avantajoase. Imediat după ce ridici casa, poţi să devii proprietar. Preţul de pornire este 2 euro / metru pătrat pe an. Loturile sunt cuprinse între 500 și 600 metri pătraţi. Câştigătorul licitaţiei încheie un contract cu primăria, dar nu înainte de a face dovada că a virat 4.000 de euro în contul primăriei. „Cartierul care este acum la intrare în Sînandrei numără în jur de 120 de loturi de casă. Este cea mai mare zonă unde se construiește din toată periferia Timişoarei. Pe 2 octombrie au fost scoase la licitaţie ultimele trei loturi. Nimeni nu mi-a dat nicio şansă acum câteva luni, sunt fericit că am reuşit să le dau pe toate la un preţ bun, oamenii sunt mulţumiţi”, spune primarul Claudiu Coman.

Consiliul Local Sînandrei s-a angajat să asigure toate utilităţile: apă, curent, drum pietruit şi podeţe, unde este cazul. „După ridicarea construcţiei se poate face cerere pentru a se cumpăra terenul. Preţul de vânzare va fi undeva la 6-7 euro. O să le deducem banii ăştia pentru utilităţi şi, practic, nu dau mai mult de 500 de euro. Dacă preţul terenului este de 4.300 de euro, considerăm că 4.000 ne-au dat deja pentru utilităţi şi mai au să ne dea doar 300 de euro şi devin proprietari”, ne-a mai spus Coman.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

6 ore ago