Categories: Zâmbete amare

Victor Ponta a dat liber la furat poporului PSD-ist

După ce a tras economia României în urma celei a Bulgariei (păzea Albania, venim!), după ce ne-a sărit din nou cu Schengen-ul, după ce a pregătit cu minuțiozitate cianurizarea țării, după ce … , lui Victor Ponta îi mai lipsea un singur lucru. Învățat și ăla de la turnătorul Dan Voiculescu, și anume încălecarea Justiției. Că doar zicea „Varanul” că degeaba ești la putere, dacă nu controlezi și Justiția. Așa c-a purces la treabă. Cu multă nostalgie după perioada în care, în ședințele PSD (v-aminitiți niște celebre stenograme?), Adrian Năsatse și Rodica Stănoiu stabileau cine, când, unde și cum trebuie arestat.

S-a legat procurorul Papici de mega-baronul PSD Liviu Dragnea? Pac, tras pe tușă! Mazilirea procurorului nici nu ar fi fost o mare problemă, dacă în inteligența sa nemărginită, premierul nu și-ar fi umflat și mușchii în studioul de televiziune al prietenului Ghiță, lăudându-se cu fapta sa de vitejie. În loc să tacă din gură, Ponta a explicat motivele destituirii lui Papici. Incompetență? Nț. Prostie? Nț! Lipsă de activitate? Nu! Rechizitorii proaste și multe achitări? Nici vorbă! Nu, doctorul în Drept (sic!) Ponta a motivat demiterea prin faptul că Papici ar fi… băsist.

Ce-o fi însemnând substantivul (sau o fi adjectiv?) „băsist” pentru Victor Viorel Ponta, habar n-am. Probabil el s-a aplecat asupra definiției date de Antena 3 acestui termen. Și anume: „orice persoană din România care nu-l pupă în cur pe Domnul Profesor Dan Voiculescu se numește băsist”. Oricum, declarația absolut iresponsabilă a premierului n-a rămas fără urmări. Deja Ponta dă explicații pe la ambasade pentru prostiile debitate. Încercând să-i ia apărarea, inclusiv Ion Iliescu n-a putut să spună decât că liderul PSD este imatur.

Acum nu știu dacă Ponta a vrut să transmită un mesaj prin gestul său sau poate să i se aplice vechea zicală „gura bate curul”. Dar, foarte probabil, poporul PSD-ist, mai mult sau mai puțin manglitor din banul public, l-a decriptat cam așa: „Gata, am pus șaua pe Justiție. De acum încolo e voie la furat!”. Dar ce vorbesc Albania? Cu astfel de fapte, probabil cel mai incompetent premier din istoria României poate fi fericit că ne integrează în absolutul Comunității Triburilor Africane.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

2 ore ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

3 ore ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

5 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

5 ore ago