Categories: Administratie

Directia Economica e de vina ca primaria nu incaseaza bani din chirii

Primăria Timișoara încasează mai puțini bani din chirii decât anul trecut pe spațiile cu altă destinație decât cea de locuință. Asta, deși chiriile au crescut. Primarul Nicolae Robu i-a reproșat viceprimarului Traian Stoia faptul că majorarea i-a făcut pe mulți chiriași să renunțe la contracte. Social-democratul aruncă voalat pisica în curtea Direcției Economice.

Municipalitatea a crescut, în primăvară, chiriile pentru spațiile cu altă destinație decât cea de locuință. Primarul Nicolae Robu susținea, la vremea respectivă, că unii comercianți stau de zece ani în spații ale PMT, fără să aibă contracte, iar unii nu plăteau chirie de multă vreme. În plus, chiriile erau derizorii. Ulterior, Robu i-a reproșat viceprimarului Traian Stoia că, prin stabilirea unor chirii majorate substanțial, unii oameni au renunțat la contracte.

Primăria are 283 de spații cu altă destinație decât cea de locuință (SAD). Din acestea, 130 sunt închiriate, 53 plătesc încă pe fișă de calcul, iar 38 au fost atribuite gratuit, în regim de comodat. „Spații libere, pe care le scoatem a doua sau a treia oară la licitație, sunt 62. Mai avem patru spații în curs de introducere în sistemul de licitație publică și două spații în curs de atribuire”, a declarat, vineri, Traian Stoia.

Acesta susține că, în luna octombrie 2013, suma totală facturată pentru toate cele 183 spații închiriate de PMT este de fix 748.791,66 lei. De încasat însă s-au încasat doar 229,717 lei. „În octombrie 2012, pentru toate cele 283 spații s-au facturat 245.830 lei și s-au încasat 281.587 lei, pentru că aici au intrat și unele datorii”, mai spune social-democratul. Viceprimarul susține, pe de altă parte, că, din februarie 2013, cei care trebuie sa urmărească încasarea acestor venituri sunt cei de la Direcția Economică. „Ei trebuie să recupereze peste 400.000 de lei doar pentru luna octombrie. Avem și datorii de peste un milion de euro la cimitire. Este o notă destul de proasta pentru Primăria Timișoara”, a conchis Stoia. Direcția Economică se află în subordinea directă a primarului Nicolae Robu.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

O oră ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago