Categories: Politica

Ilie Bertea, nominalizarea PP-DD Timis pentru europarlamentare

Biroul Permanent Judeţean al PP-DD Timiş va decide, joi seară, pe cine va nominaliza pentru alegerile europarlamentare. Membri BPJ ai PP-DD Timiş vor fi obligaţi să aleagă între doi neoprotestanţi: un baptist şi un adventist de ziua a şaptea.

Sursele noastre susţin că jocurile sunt ca şi făcute, iar prim-vicepreşedintele PP-DD Timiş, Ilie Bertea, va fi nominalizat pentru lista de europarlamentare. Biroul Naţional al PP-DD a decis ca fiecare filială să trimită o propunere pentru alegerile europarlamentare. În funcţie de procentele obţinute la ultimul scrutin, aceştia vor fi trecuţi pe lista oficială a partidului.

Bertea este adventist de ziua şaptea, religie la care a trecut îndemant de soţia sa. Surpriza poate veni însă de la senatorul Ioan Iovescu. Iovescu le-a mărturisit colegilor în ultima şedinţă că a găsit un „frate” de mare nădejde pe care îl va prezenta joi în cadrul BPJ al PP-DD Timiş. „Eu am o propunere pentru candidatul la europarlamentare pe care trebuie să-l trimitem la Bucureşti. Cred că este cel mai potrivit, este un frate de al meu. Omul a venit în partid cu gândul să facă ceva, nu să candideze pentru funcţii. Fiecare din conducerea PP-DD Timiş poate veni cu o propunere. Joi vom decide. Îmi doresc un candidat care să ştie limbi străine, să aibă facultate, chiar dacă eu nu am”, ne-a spus senatorul Ioan Iovescu.

Şansele ca PP-DD să obţină 5% un scor care i-ar permite să aibă măcar un europarlamentar sunt mici. Şi mai mici sunt şansele ca măcar unul dintre oamenii propuşi de filiale judeţene să prindă o poziţie eligibilă. Propunerile trebuie trimise până la sfârşitul săptămânii viitoare. Capi de listă sunt Dan Diaconescu, preşedintele Simona Man şi secretarul general Liviu Neagu.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Primăria a amenajat al treilea spațiu de tip drop off, la grădinița 32

Primăria Timișoara a amenajat o nouă zonă specială de unde părinții își pot lăsa și…

11 minute ago

Universitatea de Vest Timișoara a intrat în clasamentul RUR 2024

Universitatea de Vest a fost clasificată pe primul loc în Timișoara și a șasea din…

26 de minute ago

Evenimente speciale într-o lună iunie magică, puse în scenă de Centrul de Cultură şi Artă/FOTO

Cireșar aduce la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș spectacole, expoziții, Flashmob-uri de…

2 ore ago

Toate firmele contractate de Primăria Timișoara pentru întreținerea spațiilor verzi au ieșit pe teren la tăiat iarbă/FOTO

Primăria Timișoara lucrează intens în această perioadă la tăiat iarba în spații publice. Instituția are…

3 ore ago

Strategia Integrată de Dezvoltare a Timișoarei, aprobată la limită, la ani de zile de la momentul lansării proiectului. Proiectul e contestat

Consiliul Local Timișoara a adoptat, joi, cu doar 15 voturi pentru, Strategia Integrată de Dezvoltare…

3 ore ago

Ghiroda se pregăteşte de marea finală de promovare în Liga 2

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii a ajuns în premieră într-o finală de baraj de promovare…

3 ore ago