Categories: EconomicSport

Iorgulescu, acuzat de evaziune fiscala in dosarul transferurilor la Poli Timisoara

A doua zi după ce a fost ales președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu a fost audiat de DIICOT într-un dosar de evaziune fiscală în legătură cu transferurile făcute de la FC Național la Poli Timișoara. În dosar mai apar numele timișoreanului Florin Ciobanu și al lui Constantin Iacov, un foarte bun prieten al premierului Victor Ponta.

Transferurile vizate de procurori au avut loc în anul 2006, pe relația FC Național – Poli Timișoara. La acea vreme, Iorgulescu era președintele clubului din București. Ancheta a fost demarată în urma sesizărilor făcute de Direcția de Finanțe Timiș. În iunie 2006, ANAF anunța că a făcut plângere penală împotriva lui Iorgulescu, Constantin Iacov, președinte pe atunci al Consiliului de Administrație al FC Național, și Florin Ciobanu, președinte al Asociației FC Național 2000. De menționat că, în timpul guvernării PSD, Ciobanu a fost director al Oficiului de Cadastru Timiș, apoi propulsat șef la nivel national al Cadastrului.

O parte din banii pe care Ciobanu i-a făcut datorită celor două funcții și amplasamentelor imobiliare a fost investită la FC Național. Acolo unde a fost partener cu Iacov, unul dintre cei mai buni prieteni ai actualului premier Victor Ponta. De altfel, Ciobanu și Iacov au fost membri PSD cu funcții importante în cadrul Tineretului Social Democrat, al cărui președinte a fost Ponta. Și actualul premier a fost membru în CA la FC Național. Jucătorii ale căror transferuri sunt vizate de procurori au fost următorii: Gabriel Caramarin, Gigel Coman, Gabriel Cânu, Adrian Olah și Jon McKain.

„Cei trei sunt acuzați de săvârșirea mai multor fapte, respectiv: omisiunea cu știință a înregistrărilor în contabilitate, având drept consecință denaturarea veniturilor, omisiunea evidențierii în actele contabile a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate; reținerea și nevărsarea, în cel mult 30 de zile de la scadență, a sumelor reprezentând impozite sau contribuții cu reținere la sursă; nevirarea la bugetul asigurărilor sociale de stat a contribuției de asigurări sociale, reținută de la asigurat; nevirarea la bugetul asigurărilor pentru șomaj a contribuției la fondul de șomaj”, anunța ANAF printr-un comunicat de presă.

Mai pe scurt și pe înțelesul tuturor, cei trei au vândut jucătorii lui FC Național către echipa lui Marian Iancu, iar banii primiți nu i-au virat la club, ci în propriile buzunare. În dosar a fost dispusă efectuarea unei expertize financiar-contabile, aceasta fiind finalizată recent. Iorgulescu a fost chemat la DIICOT tocmai pentru a-i fi prezentat rezultatul expertizei și capetele de acuzare. (sursa foto: www.romanialibera.ro)

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago