Categories: Administratie

Parcare de 700.000 de lei intre blocuri, pe bani TimPark

În Timișoara au apărut primele locuri de parcare făcute exclusiv din banii obținuți din TimPark. Acestea au costat 700.000 de lei și se află pe strada Platanilor, între blocuri. Primarul Nicolae Robu e foarte mândru de realizare și spune că astfel a fost „asanată” și zona. Unii locuitori nu sunt însă la fel de fericiți.

Între blocurile de pe strada Platanilor, din zona Iosefin, au existat dintotdeauna așa-numitele zone verzi. Acestea au dispărut în ultimele luni, după ce primăria a decis să facă aici locuri de parcare. Lucrarea, executată de ADP și SDM, a început în primăvară și a stagnat o vreme. Pe 1 noiembrie însă, primarul Nicolae Robu a inaugurat-o oficial, la câteva zile după ce a fost interpelat, în Piața Iosefin, de o pensionară, exact pe această temă.

„Suntem într-una din zonele cu cea mai mare densitate de blocuri din Timișoara. Remarcăm că blocurile sunt foarte apropiate unele de altele. Aici erau bălării, era o mizerie de nedescris. S-au făcut amenajări între toate blocurile și, de asemenea, în lungul carosabilului, s-au făcut locuri de parcare. În total s-au creat 92 de locuri de parcare, cea mai mare parte în spațiul dintre blocuri. Zona a fost asanată, urmează să se mai planteze și niște copaci, acolo unde s-au putut lăsa niște alveole pentru așa ceva și sperăm ca locatarii să aibă grijă să nu mai ajungem ca aici să fie vreodată mizeria care a fost”, a spus Robu.

Lucrarea a costat aproape 700.000 de lei, fiind prima acoperită integral din banii încasați prin sistemul TimPark. Oamenii din zonă au păreri împărțite. Unii, posesori de mașini, spun că ideea e foarte bună și acum găsesc mai ușor loc de parcare. Alții sunt supărați că li s-a tăiat „zona verde”. „Avem lalelele și zambile sub fereastră, că stau la parter. Acum, am gaze de eșapament de la mașinile astea”, i-a spus o locatară primarului. Acesta a încercat, fără succes, să-i explice femeii că acolo era numai multă mizerie. Alți oameni susțin că, de când s-a făcut lucrarea, apa de la fântâna publică de pe stradă nu mai poate fi băută, pentru că miroase rău și e plină de impurități. Cu toții au reclamat însă lipsa unui trotuar ca lumea. Reabilitarea acestuia nu a fost inclusă în lucrare.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

3 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

6 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

6 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

8 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

9 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

9 ore ago