Robu: Banii pentru Spitalul de Copii au venit prematur

Premierul Victor Ponta a promis, acum un an, că, în februarie 2013, încep lucrările la noul corp de clădire al Spitalului de Copii. Nici vorbă însă de așa ceva și, mai mult, primarul Nicolae Robu crede că promisiunea nu putea fi pusă în practică. În plus, liberalul spune că nici măcar nu era nevoie acum de cele cinci milioane de lei prinse cu chiu, cu vai, în bugetul pe anul în curs.

Construcția noului corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” va începe în februarie 2013. Aceasta a fost promisiunea făcută de premierul Victor Ponta în noiembrie 2012, la lansarea candidaților USL din Timiș. După câștigarea alegerilor, marile proiecte ale Timișoarei au fost lăsate pe dinafară și, la 1 februarie, au fost alocate cinci milioane de lei pentru spitalul de copii.

Lucrările n-au început însă și nici nu vor începe prea curând, deși primarul Nicolae Robu estima, în iulie, că în noiembrie ar putea fi deschis șantierul. Întrebat de ce nu pornește această investiție, liberalul s-a enervat. „Vă faceți de râs dacă pretindeți că se pot demara lucrări la o construcție de opt milioane de euro. Știți ce înseamnă o investiție? Ca să faci un obiect de investiție care costă în total aproximativ 18 milioane de euro, jumătate clădirea cu instalațiile și jumătate dotarea, îți trebuie timp pentru studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și documentația de execuție. Nici o casă n-o poți începe după trei luni”, a spus Robu.

Primarul susține că elaborarea, în șapte luni, a tuturor documentelor este un adevărat record. Cu toate acestea, n-a fost de ajuns. „Întrebați specialiștii dacă se poate face mai repede. Apoi s-au făcut toate formalitățile pentru contractarea unui executant. După ce s-a publicat caietul de sarcini, tocmai pentru că s-a lucrat într-un timp atât de scurt, proiectanții au avut scăpări, iar firmele care erau interesate să execute lucrarea au cerut clarificări pentru ambiguitățile din proiect. Am fost nevoiți să retragem de pe SEAP caietul de sarcini, să ajustăm documentația”, a mai afirmat liberalul.

Deși supărarea a fost maximă, după ce guvernul a lăsat Timișoara pe dinafară la împărțirea bugetului, Robu susține că nu era nevoie de cele cinci milioane alocate, în cele din urmă, pentru acest proiect. „Banii au venit prematur, noi nu aveam nevoie de acești bani decât la sfârșitul anului. Nu pierdem absolut nimic dacă nu-i cheltuim. Pe obiectivele de investiții, finanțarea este multianuală. Acești bani se primesc indiferent când se execută lucrarea. Nu se pierde niciun leu, se reportează pentru anul următor”, a declarat primarul. Acesta nu știe când ar putea începe lucrările la spital.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

2 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

2 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

3 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

3 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

3 ore ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

3 ore ago