Categories: Administratie

Asfaltul ajunge pe strazile de piatra cubica din zona Flora abia in 2014

Străzile cu piatră cubică din zona Flora mai primesc o promisiune de asfaltare. După ce a spus, în februarie, că arterele vor intra în reabilitare chiar în acest an, primarul Nicolae Robu a declarat că acum abia se lucrează la documentație. El susține că de vină este procedura,  mai complicată pentru că străzile se află într-o zonă protejată.

Timișorenii care locuiesc în zona străzile cu piatră cubică – Brașov, Filaret Barbu, Remus etc. – mai trebuie să aștepte ceva timp ca să scape de gropi și denivelări. Aceste artere nu au fost asfaltate niciodată, fiind doar pietruite. În februarie 2013, primarul Nicolae Robu spunea că situația se va schimba chiar din acest an. „La început de mandat, am dat dispoziție să fie reparate cu prioritate toate aceste străzi care sunt la zece minute minute de centrul orașului. Din păcate, nu s-a putut, pentru că este o zona monumentală și trebuie respectate anumite proceduri. În 2013 vom repara aceste străzi, respectând legea”, afirma liberalul.

Lucrarea n-a început nici acum. Motivul? Aceleași reglementări legate de zona istorică. Robu e însă optimist. „E inadmisibil ca, la cinci minute de catedrală, să ai străzi atât de denivelate, cu atâtea gropi, aşa cum se întâmplă în acea zonă. Le vine rândul şi lor. Acolo este puţin mai complicat, pentru că zona este zona protejată şi de aceea nu se puteau face intervenţii aşa cum am făcut în zonele care nu au o legislaţie specială”, a declarat edilul șef. Acesta susține că, pe parcursul elaborării studiilor de fezabilitate, vor fi obţinute şi actele necesare pentru asfaltare. „Aceste străzi sunt în atenţia noastră, deja e declanşat proiectul şi, în 2014, cu certitudine vor fi reabilitate”, a promis, din nou, Robu.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

14 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

15 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

15 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

16 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

16 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

19 ore ago