Categories: Ziaristu' de terasă

Sa radem cu/de oamenii lui Felix din Timis

Poate unii nu știu (nu că ar fi foarte important) că există în România un Partid Conservator. Un partid gen balama, fără doctrină, program, principii și alte fițe de acest gen, singurul plan fiind de-a guverna tot timpul. Nu contează cu cine, „soluție imorală” te numești. De fapt, simbolul partidului este o balanță, în care probabil se regăsesc un ciolan pe un taler, cașcaval pe celălalt. Și dacă tot e partid, normal că PC are și filiale în teritoriu, inclusiv în Timiș.

Acest PC este tractat mediatic de pretinsa televiziune Antena 3 și măscăricii din dotare. Formal, președinte este un tinerel, Daniel Constantin, care nu prea înțelege ce caută în fruntea Ministerului Agriculturii, însă lider de facto este cunoscutul condamnat penal la cinci ani de pârnaie cu executare (dosarul ICA), odiosul turnător Dan Voiculescu aka Felix. Și dacă tot e partid, normal că PC are și filiale în teritoriu, inclusiv în Timiș. Că și gura acestor oameni ar mânca ceva, cât timp partidul e la putere. O deconcentrată, niște joburi la stat, contracte etc.

Lider al filialei este ministereasa Maria Grapini, devenită o celebritate după postările agramate de pe Facebook, dar și pentru nepotismele practicate în minister. Cum Grapini este mult prea ocupată cu propășirea (citește prăbușirea!) turismului românesc și stârpirea prin taxe a IMM-urilor, de treburile curente ale filialei se ocupă alți indivizi. Care mai fac și conferințe de presă, din când în când. Așa cum s-a întâmplat și săptămâna trecută.

Mai exact, pe data de 22 noiembrie. Când un vicepreședinte al filialei cu antecedente în servicii a declarat că PC va merge singur la alegerile europarlamentare, unde va obține… 9-10 procente. O glumă mai mare și mai proastă ca asta numai subalternii Varanului puteau să facă. Dar asta nu e tot. Ei s-au apucat s-o laude peste măsură pe Maria Grapini, pentru implementarea unei prevederi de mare excepție, respectiv plata TVA la încasarea facturii. Bun! Hai să vedem ce spunea Grapini, cu două zile înainte, pe 20 noiembrie. „Avem o veste bună pentru IMM-uri. Guvernul va renunța la sistemul actual de plată a TVA la încasarea facturii. Sistemul a creat distorsiuni în piață și neplăceri pentru IMM-uri”, a afirmat ea. Așadar, cu două zile înainte ca liderii PC Timiș s-o laude c-a promovat plata TVA la încasarea facturii, ministresa PC se lepăda de această măsură, aducând „vestea bună” că se renunță la ea. Mai înțelege cineva ceva? Să amintești de filmele cu proști în acest context e o chestiune prea blândă. Toată povestea pare desprinsă din filme cu tâmpiți. Sau, mă rog, cu argați pe moșia unui turnător la Securitate!

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Fantasmele lui Cyrano de Bergerac vin în premieră duminică la Teatrul Național

Teatrul Național din Timișoara invită publicul duminică, 6 octombrie 2024, de la ora 19, în…

7 ore ago

Dumbrăvița își îndeplinește obiectivul la Chiajna și vine cu un punct acasă

Mai multe rezultate pozitive afară decât acasă. CSC Dumbrăvița a încheiat la egalitate, 0-0, meciul…

8 ore ago

Garda de Mediu Timiș a dat 90 de amenzi în primele nouă luni ale anului

Garda de Mediu Timiș a acordat, în primele nouă luni ale acestui an, amenzi de…

9 ore ago

CCIA Timiș, în discuții cu Ambasada Canadei la București

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș dorește să colaboreze cu Canada. Președintele CCIAT, Florica…

10 ore ago

A vrut să zboare pe un drum național! Când te oprește radarul la 213 km/ora

Un timişorean s-a ales cu permisul suspendat şi o sancţiune de aproape 2.500 de lei,…

10 ore ago

Consiliul Judeţean va solicita trecerea în patrimoniul Timișului a taberelor școlare din județ

Neglijate, se distrug și nu vor mai putea fi folosite. Vorbim despre taberele școlare din…

10 ore ago