Categories: Invatamant

Artele Plastice s-au mutat in Colegiul Tehnic de Vest

Elevii Liceului de Arte Plastice s-au mutat în casă nouă. De luni, elevii şi profesorii şi-au preluat spaţiile în clădirea de pe Bulevardul Regele Carol I, chiar dacă reparaţiile nu au fost finalizate complet.

Mutarea efectivă a Liceului de Arte Plastice în clădirea în care funcţionează Colegiul Tehnic de Vest a început luni. Elevii colegiului tehnic şi-au preluat sălile de clasă din subsolul clădirii şi le-au făcut loc colegilor de la Arte. „Este o nebunie generală, în sensul că este foarte mult mobilier pe holuri, pe clase. Colegiul Tehnic s-a mutat în partea de jos, unde am terminat lucrările. Noi tot reparăm în sensul că apar mici reparaţii fie la calorifere, fie la geamurile nu se închid, zilele acestea o să terminăm de tot. Ei s-au mutat practic de luni, dar nu ştiu exact câte ore fac. Mai au secretariatul şi contabilitatea încă o săptămână pe Eminescu”, spune Mihai Costa, şeful Direcţiei Instituţii Şcolare, Medicale, Sportive şi Culturale a PMT. Elevii Liceului de Arte Plastice au parte de un orar mai special pentru cursuri până la amenajarea sălilor de clasă. „Orele le-am făcut în limita condiţiilor pe care le-am avut, iar copiii ne-au mai ajutat şi la repartizarea mobilierului pe săli şi la organizarea sălilor. De joi suntem pregătiţi să intrăm în program normal”, ne-a declarat Veronica Adorian, directorul Liceului de Arte Plastice. La începutul lunii septembrie a izbucnit un adevărat scandal la Colegiul Tehnic de Vest, unde elevii şi profesorii au refuzat să se mute în clădirea fostei Şcoli Generale nr. 9, pentru a le face loc celor de la Arte Plastice. Între timp, primăria şi conducerea liceului de construcţii au ajuns la o înţelegere, şi anume ca ambele unităţi de învăţământ să funcţioneze sub acelaşi acoperiş.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

9 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

9 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

16 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

16 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

16 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

19 ore ago