Categories: SocialUltima ora

Ce vesel era Robu ca PSD l-a desemnat pe Stoia viceprimar

Retrospectivă cronologică a anului 2013 (I)

La începutul anului, în Timișoara urma să curgă lapte și miere, după ce parlamentarii USL au bătut în cuie, la masă cu autoritățile, marile proiecte ale orașului. Între timp, țiganii au rămas fără șef de stabor, Telpark a murit și a renăscut în aceeași zi, iar PSD a dat urbei de pe Bega un viceprimar de poveste.

3 ianuarie. Pe când nici măcar nu digerase bine sarmalele de Revelion în stomac, președintele Titu Bojin speria tot poporul USL-ist din deconcentrate, amenințând că 20 de șefi vor zbura din funcții. N-au zburat nici până acum, semn că nu e bine să faci multe declarații sub imperiul fripturilor și vinului de Sfântul Vasile. De altfel, a doua zi după declarație, Bojin a plecat la băi în Austria.

5 ianuarie. Municipalitatea, prin vocea viceprimarului Dan Diaconu, anunță că o stradă din Timișoara va primi numele comisarului Paraipan. Pardon, Miclovan sau Moldovan. În fine, parcă Sergiu Nicolaescu. O puternică reacție publică adversă – la care s-a înscris și deBanat – i-a făcut pe cei din primărie să renunțe de-a mai „blagoslovi” o stradă cu numele regizorului preferat al lui Nicolae Ceaușescu.

8 ianuarie. Mare întâlnire între autorități și proaspeții parlamentari. Într-o atmosferă voioasă se bat în cuie „marile proiecte ale Timișoarei”, 15 la număr. Între timp s-a ales numai praful din ele.

9 ianuarie. Încep protestele în fața Casei Mühle, imobil de patrimoniu ajuns în proprietatea clanurilor țigănești și distrus.

15 ianuarie. Fosta mare campioană olimpică la gimnastică Lavinia Miloșovici devine mamă într-o maternitate din Tmișoara.

22 ianuarie. Primarul Nicolae Robu promite parcări ca-n… San Francisco. De-a lungul anului vom avea și ca-n Barcelona, Seul, Tokio, Paris, Viena ș.a.m.d. Doar pe hârtie.

24 ianuarie. Traian Stoia este desemnat viceprimar de PSD, la propunerea fraților Cristescu și presiunile lui Ilie Sârbu. Singurul contracandidat, Florin Bârsășteanu, s-a retras în ultima zi din cursă.

25 ianuarie. Ha-ha-ha! Robu se declară mulțumit de propunerea PSD pentru postul de viceprimar. Ce va urma…

28 ianuarie. Moare Zoltan Panczel, cunoscut om de afaceri (franciza Fornetti) și consul al Ungariei la Timișoara.

30 ianuarie. Traian Stoia este desemnat oficial viceprimar prin votul dat de consiliul local. Printre primele declarații a fost aceea că frații Cristescu ar putea veni cu „un know-how în primărie”.

1 februarie. Se votează un amendament la Legea bugetului, privind alocarea a cinci milioane de lei pentru Spitalul de Copii. PSD-iștii Gheorghe Ciobanu și Sorin Grindeanu se ceartă pentru paternitatea amendamentului.

1 februarie. Pohta ce-au pohtit! Prin reprezentatul lor în primărie Traian Stoia, frații Cristescu primesc de la primar Direcția Clădiri și Terenuri. Ce-o să mai regrete Robu!

5 februarie. Începe scandalul Clinicii de Dermatologie. Robu anunță mutarea ei din centrul orașului, dar nu știe încă unde.

7 februarie. Prima „descoperire” asumată de Stoia ca viceprimar: dispariția liftului de la clădirea Direcției Fiscale. A doua zi, liftul va fi găsit în… curtea primăriei.

8 februarie. Este reținut, apoi arestat, conf. Univ. Daniel Cioca de la UMF. Motivul: lua șpagă de la studenți pentru a-i trece la examene. El cică era prea veros și prea pe față, nu ca și mulți alți colegi ai lui care luau șpaga mai cu grijă.

23 februarie. Nicolae Robu este ales vicepreședinte la nivel național al PNL.

25 februarie. Manifestare de o opulență nesimțită pe străzile Timișoarei, odată cu înmormântarea lui Vladimir Cârpaci, alias „Dulcea”, fost șef de stabor.

26 februarie. Telpark a murit, traiască Timpark! După o campanie dusă pe Facebook de primarul Robu, noul sistem de parcare este adoptat în plenul CLT.

13 martie. Sorin Muntean câștigă concursul la București și ajunge șef al IPJ Timiș. Anterior, postul fusese ocupat tot de el, dar ca interimar. El a avut și doi contracandidați.

13 martie. Sorin Drăgoi ajunge primul city-manager al Timișoarei, după un simulacru de concurs al cărui deznodâmânt se știa cu mult timp înainte.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Proiectele comunei Şag, dezbătute la Bucureşti

Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, a avut, marţi, mai multe întâlniri de lucru la Compania…

14 minute ago

Primăria Ghiroda a obţinut modificări în programul transportului public pentru liniile M35 și S13

Primăria Ghiroda anunţă că, în urma solicitării transmise către SMTT, au fost aprobate următoarele modificări…

15 minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 18 decembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 18.12.2024, unde se vor executa reparaţii…

55 de minute ago

Deşteptarea. Statuie specială realizată la UPT, pentru a comemora Revoluţia din 89

O statuetă care se poate mișca, fără a fi angrenată de mecanisme – intitulată DEȘTEPTAREA…

14 ore ago

Memoria Revoluției de la Timișoara va fi onorată printr-un spectacol multimedia

Alături de portalul inaugurat luni în Parcul Alpinet, Primăria Timișoara a pus la punct un…

15 ore ago

Asociația Poli și Happy Tails Timișoara organizează sâmbătă un Târg de Crăciun caritabil

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 21 decembrie, începând cu ora 16:00, la Bar Leone, Timișoara.…

15 ore ago