Categories: Social

Dirijori ad-hoc, in scop caritabil

Timișorenii care au trecut, joi după-amiază, prin Iulius Mall au avut ocazia să dirijeze, timp de câteva minute, o orchestră adevărată. Evenimentul a făcut parte din campania Help25, care își propune să strângă nu mai puțin de 200.000 de euro pentru achiziționarea unui mamograf performant, dar și să pornească un program de prevenție a cancerului de sân.

Campania Help25 cucerește, încet-încet, domenii dintre cele mai diverse. Joi a venit rândul muzicii. Timişorenii care s-au aflat joi după-amiază la Iulius Mall au avut ocazia să devină pentru câteva minute dirijorii unei orchestre. Concertul improvizat pe unul dintre holurile mall-ului a fost, de fapt, un examen pentru studenții la Management, care au organizat totul ca la carte. „Am făcut acest eveniment cu mare grijă, pentru că vom primi și note. Ne-am inspirat dintr-un videoclip de pe YouTube și, în colaborare cu Help25, am decis să susținem cauza lor, aceea de a strânge bani pentru un mamograf. Oricine a vrut a putut să dirijeze o orchestră de muzicieni adevăraţi”, ne-a spus Benjamin Marinescu, unul dintre organizatorii ineditului concert. Mulți dintre cei care au trecut prin holul mall-ului s-au oprit să asculte muzică, iar cei mai curajoşi au devenit pentru câteva minute dirijori. „Am zis că e o ocazie pe care n-aș vrea s-o ratez. Nu am mai dirijat niciodată o orchestră. Mi s-a părut foarte interesant. Îmi place foarte mult muzica şi este o modalitate de exprimare”, ne-a spus o dirijoare de ocazie. Mai multe detalii despre ceea ce înseamna campania Help25 găsiți aici.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

18 minute ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

13 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

15 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

16 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

17 ore ago