Ce face în ultima perioadă guvernarea USL, dar în special zona PSD a acestei guvernări, iese din orice tipar de imaginație. Un om normal nu are cum să înțeleagă de unde le vin atâtea idei de rapturi, golănii și șmecherii de tot felul. Dar un ultim eveniment, chiar le întrece pe toate, chit că n-a fost atât de mult dezbătut public. În timp ce toată atenția publică era cu ochii pe intențiile PSD de-a da drumul la pușcăriașii de partid din închisori, iar pe pușcăriabili să-i ferească de justiție, o altă mare hoție la drumul mare era pregătită pe culoarele puterii. Despre ce este vorba?
Nici mai mult nici mai puțin, Guvernul vrea să transfere de la Ministeruil Culturii la Ministerul Mediului a celor mai vizitate două muzee din București, respective Antipa și al Țăranului Român. Ați citit bine, trecerea de la Cultură la ministerul patronat de PSD-ista Rovana Plumb a două importante muzee. Care întâmplător, dețin terenuri în cea mai scumpă zonă a Bucureștiului. La nivel de zvonuri s-a și discutat despre proiecte imobiliare aici, respectiv transformarea zonei în complex hotelier-turistic, magazine etc. La solicitarea Mediafax, Rovana Plumb a recunoscut că a existat o discuție în acest sens. Dar – atenție! – Plumb a afirmat că, după crearea scandalului public, nu s-a mai luat nicio decizie. Cum ar veni: “am încercat, dar ne-ați prins, încercăm altă data”.
Actualii guvernanți se comportă precum niște șuți de locuințe care, în timp ce se pregătesc de o nouă prăduială, sunt atenți dacă polițiștii sunt în spatele lor. În cazul lor e vorba de “opinia publică”. (Oricum, bine că mai țin cont de ea!). Evident, odată văzând că sunt filați, hoții părăsesc prada. Cu gândul că vor reveni. Așa și guvernanții au lăsat-o puțin mai moale, până în momentul în care vor putea trece din nou la atac, când lumea nu va mai fi atât de atentă. Eventual în momentul în care se va legifera că demnitarii pot să fure cât încape, fără posibilitatea de-a fi dați pe mâna legii. La urma urmei, care e diferența dintre un borfaș care fură din case și un ministru care fură un muzeu? Chiar două! Doar de valoarea prăzii!
Primăvara, Parcul Justiţiei este unul dintre cele mai vizitate şi fotografiate locaţii din Timişoara, datorită…
Un număr de 22 de proiecte care încurajează mersul pe bicicletă în întreaga regiune de…
Muzeul Național de Artă Timișoara aduce în prim plan opera lui Albert Kristóf-Krausz, personalitate marcantă…
Timișoara concurează din nou în competiția „Destinația Anului”, cel mai amplu concurs turistic din România,…
Compania Naţională de Investiţii (CNI) a dat undă verde construirii unei creşe la Urseni, comuna…
Se împlinesc în aceste zile 35 de ani de la aprinderea în Timişoara a flacării…