Categories: Eveniment

Zeci de mii de articole pirotehnice, in locuinta unui tanar din Jimbolia!

Poliţiştii timişeni au descins la domiciliul tânărului suspectat că vindea ilegal petarde şi baterii de artificii din categoriile I, II şi III. Acesta era monitorizat de mai multă vreme de oamenii legii şi s-a ales cu dosar penal pentru comericalizarea articolelor pirotehnice destinate utilizării în exterior şi exclusiv de către pirotehnicieni. “Marfa” a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. Poliţiştii timişeni le atrag oamenilor în continuare atenţia asupra pericolului la care se expun în urma folosirii materialelor pirotehnice interzise. Sunt permise doar cele din categoria 1 – de divertisment, care prezintă un risc foarte scăzut, cu un nivel de zgomot neglijabil şi care sunt destinate utilizării în spaţii deschise.

Datele statistice deţinute de Poliţia Română arată că, în anul 2005, când articolele pirotehnice din clasa a II – a se comercializau „la liber” către publicul larg au fost înregistrate în perioada sărbătorilor de iarnă, la nivel naţional, peste 350 de răniri şi un deces, cauzate de folosirea necorespunzătoare a acestor articole pirotehnice.

După apariţia restricţionării vânzării către publicul larg, în 2006, a acestei categorii de articole pirotehnice, în perioada similară, au fost înregistrate, în medie, 25 de răniri anual, fără să fie înregistrate decese. Cu toate acestea, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase din Timiş au întocmit anul trecut 42 de dosare penale pentru comercializare ilegală de petarde şi artificii şi au confiscat 3.250 de kg de articole pirotehnice în valoare de aproximativ 45.000 de lei.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

12 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

16 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

19 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

19 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

21 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

21 de ore ago