Lacrimi si lumanari pe treptele Catedralei in memoria martirilor Timisoarei

Au trecut 24 de ani de la Revoluţia din 1989 şi ca în fiecare an pe 17 decembrie, familiile eroilor s-au adunat în faţa Catedralei Mitropolitane pentru a le aprinde o lumânare. Suporterii ASU Poli au participat şi ei, marţi seara, la tradiţionalul marş care îi comemorează pe cei ce şi-au pierdut viaţa la Revoluţie.

Rudele eroilor martiri căzuți la Revoluţie au mers să aprindă o lumânare pe treptele Catedralei Mitropolitane. „Am venit aici în fiecare an în ultimii 24, trebuie să îi respectăm pentru că au încercat să facă ceva pentru acest popor român bun şi frumos. Din nefericire viaţa ne-a dat chestii, inclusiv ce vedem aici în centru. Noi ca şi răniţii, urmaşi de eroi martiri ne-am făcut datoria”, a spus un timişorean care şi-a pierdut o rudă în evenimentele din 1989. În urma pierderii de acum 24 de ani nu a mai rămas decât durere şi amintirea persoanelor dragi. „După 24 de ani am acelaşi sentiment de durere pe care l-am avut de la început. În fiecare an este la fel, multă lume nu înţelege lucrul ăsta, de aceea din păcate suntem din ce în ce mai puţini. Am venit aici pentru mama, a fost împuşcată în Calea Lipovei. Aveam atunci 14 ani, mi-a fost foarte greu fără mamă, dar am supravieţuit cu gândul că nu a murit degeaba. În urma lor a rămas jertfa şi amintirea pentru că scopul pentru care şi-au dat viaţa nu ştiu dacă nu s-a împlinit”, a spus un alt timişorean.

 Ca în fiecare an, suporterii ASU Poli au organizat un marş în memoria eroilor martiri ai Revoluţiei din 1989. Aceștia au avut steaguri tricolore cu stema decupată, dar şi pancarte pe care scria “Eroii nu mor niciodată”.  Participanţii la marş au pornit din Piaţa Maria, apoi s-au oprit pentru câteva minute în faţa Catedralei pentru a ţine un moment de reculegere. Participanţii s-au îndreptat către Operă scandând “Păcat, păcat de sângele vărsat” sau ”Libertate”.  Marşul s-a încheiat la Cimitirul Eroilor.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

O oră ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

5 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

5 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

6 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

6 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

6 ore ago