Categories: Administratie

Robu a cerut capul sefei de la Directia Economica

Primarul Nicolae Robu a cerut în şedinţa de Consiliu Local de luni demisia şefului Direcţiei Economice din cadrul primăriei, Smaranda Haracicu. Motivul invocat de primar este foarte simplu: incompetența.

Consilierul local PSD Andrei Petrișor și-a atenționat colegii, în timpul ședinței CLT, că are un amendament la buget. Primarul Nicolae Robu s-a enervat pe motiv că şefa de la Direcţia Economică nu l-a atenţionat nici pe el şi nici pe consilieri despre acest fapt. Practic era vorba despre bani pentru şcoli, spitale, salariile profesorilor, din cotele defalcate pe care primăria le primeşte, la mijloc fiind vorba de o sumă mai mare decât cea comunicată iniţial. Deşi directoarea Smaranda Haracicu a explicat că a primit înştiinţarea cu puţin timp înainte de şedinţa de Consiliu Local, primarul Nicolae Robu a făcut-o incompetentă și i-a cerut demisia. „Eu nu am aşa răbufniri, fără să existe motivaţii. Chiar dacă am tonul vehement câteodată, în spatele tonului meu este raţiune. S-a umplut paharul. Nu se poate ca eu, ca ordonator de credite al Municipiului Timişoara, să nu fiu informat asupra unor modificări din zona aceasta a banilor. Deci un buget este extrem de important. Orice modificare la buget trebuie făcută cu grijă, altfel riscăm să îl bulversăm şi să iasă un haos în zona financiar contabilă a primăriei. Ori să fi director economic şi să tratezi problema bugetului în felul acesta este inadmisibil. Să îşi dea demisia pentru că nu are cum să mai fie director economic după ce s-a umplut paharul cu proba de incompetenţă şi iresponsabilitate de astăzi. De altfel rapoartele Curţii de Conturi în privinţa Direcţiei Economice sunt foarte defavorabile, şi pe vremea primarului Ciuhandu şi acum de când sunt eu primar. I-am atras atenţia, am dispus o serie de măsuri, dar văzând astăzi cum priveşte problema bugetului, am tras concluzia că nu se mai poate corecta nimic”, a declarat Robu.

Nu s-a discutat despre un termen până la care șefa de la Direcția Economică să-și prezinte demisia, dar primarul așteaptă ca acest lucru săî se întâmple cât mai repede. În caz contrar, probabil va începe diligențele în vederea destituirii.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 25 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 25.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

18 minute ago

Întâlnire de gradul trei în piaţa din Lovrin. Alfred Simonis şi Alin Nica au făcut schimb de flyere electorale

Principalii favoriţi la preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica şi Alfred Simonis, au avut, joi,…

12 ore ago

La Kikinda, acest sfârșit de săptămână e dedicat Festivalului Baloanelor cu aer cald

Bănățenii sunt invitați în acest weekend la Kikinda, în Banatul sârbesc, unde are loc cea…

13 ore ago

Zilele viitoare aduc modificări ale circulației rutiere și a mijloacelor de transport în comun la Timișoara

În zilele viitoare o serie de lucrări edilitare în zona Badea Cârțan vor afecta circulația…

14 ore ago

Forța Dreptei cere Prefectului de Timiș să respecte legea și să decidă încetarea mandatului primarului de Recaș

Pe adresa prefectului de Timiș, Mihai Ritivoiu, a sosit o cerere din partea președintelui filialei…

15 ore ago

Noua clinică de mari arși de la Timișoara ar putea fi inaugurată la jumătatea anului viitor/Foto

Până la finalul anului, Timișoara va avea ridicat un nou Centru pentru Mari Arși, este…

15 ore ago