Categories: Administratie

Robu: de-ar fi pomii sa vorbeasca, ar spune: “putini am fost, multi am ramas”

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat marţi stadiul şantierului din zona Soarelui, cartier în care edilul şef locuieşte. El susţine că, în acea zonă, sunt mai mulţi copaci decât au fost înainte de tăiere.

Edilul şef a anunţat că piaţeta din faţa Şcolii Generale nr.30, din zona Soarelui, a fost pavată aproape integral, iar Aleeea Azurului este în curs de finalizare. “Aseară am vizitat şantierul din cartierul Soarelui. Piaţeta este pavată apropa în totalitate, în mod normal astăzi ar trebui să se încheie pavarea, mai puţin părţile marginale. Ne bucurăm că nu ne-a prins prima zăpadă cu piaţeta răscolită şi am reuşit să o pavăm. Ieri s-a turnat bitum pe carosabilul de pe Aleea Azurului. O porţiune de două treimi din stradă este deja amenajată, iar dacă vremea ne va permite poate reuşim să facem şi parcarea dinspre blocuri”, a spus Robu.

În urmă cu aproximativ o lună, în cartierul Soarelui s-a iscat un adevărat scandal, după ce mai mulţi copaci au fost tăiaţi. Primarul Nicolae Robu spune că pe Aleea Azurului sunt mai mulţi copaci decât înainte. „Sunt mai mulţi decât au fost. Dacă ar fi să vorbească copacii ar trebui să spună: “Puţini am fost, mulţi am rămas”. Sunt de trei ori mai mulţi decât au fost iniţial, doar că acum sunt între trotuar şi bloc, nu cum au fost înainte între trotuar şi carosabil. Mai întâi am plantat şi apoi am tăiat”, a spus Robu.

O locuitoare a zonei care a depus plângere împotriva tăierii pomilor s-a declarat mulţumită, după ce primarul Nicolae Robu le-a prezentat cetăţenilor o simulare de creştere a copacilor. “Domnişoara care s-a plâns a lăsat impresia că este mulţumită. Singura întrebare a fost cât costă aceşti copaci dacă sunt puși aşa înalţi?  Am înţeles că a făcut o reclamaţie că sunt prea înalţi copacii şi că pe ei ar putea să se urce pisicile şi că ar putea sării pe balcon şi după aceea îi mănâncă şoarecii. Important este că acolo sunt mult mai mulţi copaci de cât au fost înainte”, a mai spus primarul Robu.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

55 de minute ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

16 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

17 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

18 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

20 de ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

o zi ago