Categories: Timp liber

Bob Marley Tribute, la finele lunii ianuarie, la Timisoara / VIDEO

Legenda reggae Bob Marley va avea parte, și în acest an, de un tribut în toată regula la Timișoara. Evenimentul, organizat de Reggaelize it!, va avea loc la finele lunii ianuarie, avându-l ca invitat special pe jamaicanul Skarra Mucci.

Reggaelize it! păstrează, și în acest an, tradiţia organizării Tributului Bob Marley la Timişoara. Evenimentul va avea loc pe 31 ianuarie, de la ora 22, în Setup Venue. Line-up-ul include un warm up cu Reggaelizeit Squad, un super set live cu Skarra Mucci și un after party cu Mr. Skavillage & Vi Vi Selectress. Biletul costă 15 lei. Skarra Mucci este un artist reggae născut în Jamaica și considerat unul dintre cei mai versatili cântăreți ai generației sale. Stilul său muzical încorporează elemente din soul, gospel, rap și r&b. Skarra a împărțit scena cu unele dintre cele mai cunoscute voci ale planetei, iar modul în care interacționează cu publicul este impresionant. A colaborat cu cei mai buni producători din Europa, iar primul album i-a apărut în 2007, sub denumirea de „RiseShine”. Cea mai recentă producție a sa se numește „Return of the Raggamuffin” și a apărut în 2012.

Nesta Robert Marley s-a născut pe 6 februarie 1945 și a fost artistul jamaican care a marcat pentru totdeauna istoria muzicii. În 1963, Bob Marley a fondat grupul The Wailers, vocea sa distinctă și stilul său rezonând cu oameni de pe toate continentele. Din 1974, Marley și-a continuat cariera solo, iar albumul „Exodus”, apărut în 1977, l-a consacrat definitiv. În septembrie 1980, artistul jamaican a susținut ultimul său concert. Bolnav de cancer, Marley a ales să se trateze printr-o metodă neconvențională, în Germania. După opt luni, muzicianul a decis să se întoarcă acasă, în Jamaica. În timpul zborului însă, funcțiile sale vitale s-au deteriorat, astfel că avionul care îl transporta a aterizat la Miami, iar Marley a fost internat de urgență. Pe 11 mai 1981 a murit. Avea numai 36 de ani. Legenda spune că ultimele cuvinte adresate fiului său, Ziggy, au fost „Banii nu-ți pot cumpăra viața”.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago