Categories: SocialUltima ora

Ce incepe bine si continua prost? ACS Poli Timisoara

Retrospectivă cronologică (IV)

După doi ani prin coclaurii ligii secunde, ACS Poli Timișoara revine puternic în prima ligă. Trei victorii și un egal în primele patru etape. Ulterior, va veni o serie neagră, iar următoarea victorie va fi abia în etapa a 11-a. Cu un alt antrenor decât cel cu care a început campionatul

4 iulie. Fostul viceprimar Sorin Grindeanu, actualmente deputat, iar în viitor candidat PSD la primărie, îl atacă pentru prima dată în public pe Nicolae Robu. El se arată extrem de nemulțumit vizavi de „inerția municipalității” în cazul spitalului de copii. Acolo unde au fost alocate cinci milioane de lei de la guvern, bani care nu pot fi utilizați pe motiv că nu s-a făcut licitația pentru desemnarea constructorului. De fapt, nu există nici măcar proiect la spital.

8 iulie. S-au dat rezultatele la Bac. Rata de promovare a examenului în Timiș a fost de 54,11%. Ceva mai bine decât în anul precedent. Trei licee din județ n-au reușit să dea nici măcar un absolvent cu Bac la purtător. Oare de ce mai funcționează?
14 iulie. Liberalul Iulius Jugănaru este numit manager al Spitalului Județean. Scaunul a fost râvnit și de PSD-istul Florin Bârsășteanu, care bifează al doilea eșec în câteva luni, după ce a jinduit și la fotoliul de viceprimar.
15 iulie. Fostul PRM-ist Ionuț Nasleu, actualmente liberal, este dat afară de premierul Victor Ponta din funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților. Motivul demiterii n-a fost făcut public, dar s-a vorbit de unele combinații cu Gigi Becali, unul dintre cei mai buni clienți ai ANRP. Câteva zile mai târziu, Robu anunță că va avea grijă să-i găsească o slujbă lui Nasleu, că-i mega-meritocrat. Încă nu i-a găsit-o!
19 iulie. ACS Poli debutează spectaculos în noul sezon al primei ligi, învingând vechea rivală Dinamo cu un sec 2-0. Marcatori, Szekely și Bărbuț.

27 iulie. ACS Poli continuă cu un rezultat bun la CFR Cluj, 2-2, și numai lipsa de experiență privează echipa timișoreană de o victorie în deplasare.
29 iulie. Începe un lung și obositor război în care sunt angrenate două licee din oraș: de Arte, respectiv Tehnic. Municipalitatea vrea să mute Liceul de Arte în imobilul în care funcționaeză Colegiul Tehnic, acesta din urmă urmând să fie trimis la Șc. Gen. Nr 9 de pe Rebreanu.
31 iulie. Soția inspectorului școlar general adjunct Aurelian Sima este prinsă copiind la un examen de titularizare. Este scoasă afară din sala de concurs, dar ulterior se va așterne uitarea peste acest caz. O chestiune de altfel obișnuită la noi.
3 august. Ziua Timișoarei. Concerte în Piața Operei și cam atât!
6 august. Începe un nou scandal la vârful primăriei. Viceprimarul Traian Stoia vrea să scoată dintr-un spațiu al primăriei o fundație a directorului Filarmonicii „Banatul”, Ioan Gârboni, amic al primarului Robu plecat în concediu la Mamaia. Filarmonica se află în subordinea CLT.

7 august. Același Stoia anunță că va închide patru cluburi din oraș pe motiv de zgomot mare. De pe plaja din Mamaia, Robu răspunde, după două zile, cu… un sondaj pe Facebook. Prin care își îmtreabă prietenii dacă e bine să închidă sau nu cluburile. Întrebarea este astfel formulată pentru a primi răspunsul NU.
12 august. Ca atare, prietenii lui Robu de pe FB nu vor să se închidă cluburile, iar primarul anunță că așa va face. Cam așa funcționează lucrurile la vârful primăriei: întrebăm pe FB dacă respectăm legea sau nu.

14 august. Tot de sub palmierii lui Mazăre, Robu promite tramvaie cu Internet și climă. Ce mișto o să fie!
16 august. După trei victorii și un egal, ACS Poli înregistrează primul eșec, 0-1 cu Botoșaniul acasă. Începe declinul!
22 august. Titu Bojin anunță din nou o verificare a șefilor de instituții deconcentrate, anunțând că unii dintre ei își vor lua zborul. Aceeași amenințare a făcut-o și la începutul anului, fără niciun efect. La fel va fi și asta.

22 august. Robu se arată nemulțumit de firma din subordine, SDM. Care a luat contracte cu carul de la primărie, inclusiv șantierul Michelangelo, dar nu poate să le ducă la capăt. Primarul anunță rezilierea unor contracte. Inutil de spus că nu va rezilia nimic.
23 august. Pleacă din această lume, în căutarea uneia mai bune, Oscar Berger. Regizor, ziarist, om de afaceri, Berger este cel care a ținut în viață ziarul „Timișoara”, platformă a democrației din România în timpul instaurării regimului neo-comunist de după 1990.

24 august. După încă o înfrângere la Brașov, Robu iese la atac și îl ceartă pe antrenorul Vali Velcea. Pe Facebook, normal!
28 august. Primăria face public un filmuleț de prezentare a Timișoarei, în contextul candidaturii la titlul de Capitală Culturală Europeană. Filmulețul este, de la un capăt la altul, o însăilare kitschoasă de imagini și îl ca autor un fotograf de nunți apropiat de unii liberali. În urma reacțiilor negative, primarul Robu va anunța, la rândul lui, că nu-i place filmul, urmând să-l retragă.

29 august. Luna august se termină așa cum a început, cu un scandal între clanurile țigănești. De acesată dată, țiganii s-au luat la bătaie în zona Pieței Maria. Pe 2 august s-au războit pe strada Brașov. Între cele două date, s-au petrecut deja celebrele nunți și botezuri țigănești.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

13 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

16 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

16 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

17 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

17 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

17 ore ago