Cu un proiect de buget făcut public pe ultima sută de metri, dezbaterea organizată luni după-amiază n-a adunat mai mult de 15 timișoreni în sala de consiliu a PMT. Restul asistenței a fost format din angajați ai municipalității și consilieri locali, așa că primarul Nicolae Robu și-a exprimat din nou regretul că nu poate organiza astfel de dezbateri în mediul virtual.
Discuțiile pe marginea bugetului local au fost mai mult… discuții. După ce primarul Nicolae Robu a făcut o prezentare succintă a ideii de la care a plecat proiectul de buget, Smaranda Haracicu, directorul Direcției Economice, a încercat o expunere tehnică, plină de cifre, dar edilul i-a tăiat repede elanul. Primul care a luat cuvântul a fost un cetățean din Calea Martirilor, care a cerut reabilitarea străzilor, sală de sport la Școala Generală 25 și bani pentru Biserica Martirilor și a criticat felul în care se lucrează la pasajul Michelangelo. Asta l-a iritat pe primarul Robu, care i-a spus omului că nu se pricepe și că ar fi bine să nu mai plece urechea la zvonuri.
Au urmat Virgil Popescu, de la Sindicatul „Spiru Haret”, care a încercat să-i explice lui Robu de ce ar trebui acordate gratuități la transportul în comun pentru personalul din învățământul preuniversitar, dar și alți doi timișoreni din consiliile de cartier, care însă n-au prezentat vreo propunere clară în vreun domeniu. Ezoteristul Lorin Fortuna, prezent și el la dezbatere, a ținut neapărat să vorbească despre „energiile malefice” din jurul Catedralei Mitropolitane, care ar avea o legătură clară cu… ciorile care-și fac veacul în parcul respectiv.
Evenimentul de luni după-amiază a demonstrat, din nou, că dezbaterile publice sunt doar o formalitate, pe care municipalitatea o bifează pentru că așa trebuie, iar timișorenii nu sunt deloc interesați de banii orașului lor. Asta, spre deosebire de prietenii de pe Facebook ai primarului Nicolae Robu. „E a nu știu câta dezbatere publică și prezența cetățenilor orașului este foarte redusă. Acesta este și motivul pentru care eu am insistat să fie acceptate și dezbaterile din mediul virtual. Să nu fim închistați în tiparele vechi. Numărul maxim de cetățeni care s-au pronunțat pe Facebook pe un anumit subiect a fost 1.800, în timp ce numărul maxim de cititori a fost de 115.000”, a conchis edilul.
În urma unei coliziuni între două maşini, patru persoane cu vârste cuprinse între 68 şi…
În scurt timp, Primăria Timișoara va avea disponibil un al treilea cinematograf. După Victoria și…
Primăria Timișoara se pregătește să își exercite dreptul de preempțiune pentru o parte dintr-un apartament…
Etapa a 12-a din Seria 9 a Ligii 3 a dus o mare surpriză, liderul…
ADID Timiș şi RETIM au făcut public programul de spălare a pubelelor destinate deșeurilor reziduale…
Demagog, populist, oportunist, parvenit, mincinos, lingău etc. Sunt doar câteva dintre caracteristicile celui mai greţos…