Categories: Administratie

Bugetul Timisoarei, dezbatut cu 15 persoane si Lorin Fortuna

Cu un proiect de buget făcut public pe ultima sută de metri, dezbaterea organizată luni după-amiază n-a adunat mai mult de 15 timișoreni în sala de consiliu a PMT. Restul asistenței a fost format din angajați ai municipalității și consilieri locali, așa că primarul Nicolae Robu și-a exprimat din nou regretul că nu poate organiza astfel de dezbateri în mediul virtual.

Discuțiile pe marginea bugetului local au fost mai mult… discuții. După ce primarul Nicolae Robu a făcut o prezentare succintă a ideii de la care a plecat proiectul de buget, Smaranda Haracicu, directorul Direcției Economice, a încercat o expunere tehnică, plină de cifre, dar edilul i-a tăiat repede elanul. Primul care a luat cuvântul a fost un cetățean din Calea Martirilor, care a cerut reabilitarea străzilor, sală de sport la Școala Generală 25 și bani pentru Biserica Martirilor și a criticat felul în care se lucrează la pasajul Michelangelo. Asta l-a iritat pe primarul Robu, care i-a spus omului că nu se pricepe și că ar fi bine să nu mai plece urechea la zvonuri.

Au urmat Virgil Popescu, de la Sindicatul „Spiru Haret”, care a încercat să-i explice lui Robu de ce ar trebui acordate gratuități la transportul în comun pentru personalul din învățământul preuniversitar, dar și alți doi timișoreni din consiliile de cartier, care însă n-au prezentat vreo propunere clară în vreun domeniu. Ezoteristul Lorin Fortuna, prezent și el la dezbatere, a ținut neapărat să vorbească despre „energiile malefice” din jurul Catedralei Mitropolitane, care ar avea o legătură clară cu… ciorile care-și fac veacul în parcul respectiv.

Evenimentul de luni după-amiază a demonstrat, din nou, că dezbaterile publice sunt doar o formalitate, pe care municipalitatea o bifează pentru că așa trebuie, iar timișorenii nu sunt deloc interesați de banii orașului lor. Asta, spre deosebire de prietenii de pe Facebook ai primarului Nicolae Robu. „E a nu știu câta dezbatere publică și prezența cetățenilor orașului este foarte redusă. Acesta este și motivul pentru care eu am insistat să fie acceptate și dezbaterile din mediul virtual. Să nu fim închistați în tiparele vechi. Numărul maxim de cetățeni care s-au pronunțat pe Facebook pe un anumit subiect a fost 1.800, în timp ce numărul maxim de cititori a fost de 115.000”, a conchis edilul.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Întăriri pe linia de treisferturi! Doi internaționali vin la SCM USV Timișoara

Lotul pentru următorul sezon al campioanei naționalei de rugby se completează cu alți doi jucători…

3 minute ago

Câinii fără stăpân îi scriu lui Moș Crăciun. Ajutați-i să își îndeplinească dorințele

De Crăciun, fiecare dintre noi putem ajuta o cauză nobilă, susținând cățelușii mai puțin norocoși,…

12 minute ago

CSM Lugoj bate liderul Dinamo într-un adevărat thriller

Derbiul etapei a 14-a din liga de elită de volei feminin s-a disputat în Banat,…

18 minute ago

Timișoara „in rem”

Între frumoșii ani 1996-2014, trei funcționari ai municipalității timișorene au semnat, fiecare după putință și…

2 ore ago

„Colindăm Domnului Bun”. Concert de colinde, duminică, la Şag

Duminică, 22 decembrie, de la ora 17.30 la Căminul Cultural din Şag va avea loc…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 19 decembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 19.12.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago