Categories: Cultura

Contre Pirtea – Robu, pe tema Capitalei Culturale Europene

Universitatea de Vest este nemulţumită că nu a fost implicată în campania „Timişoara Capitală Culturală Europeană”. Instituția este membru în asociația care gestionează acest proiect și spune că n-a fost contactată pentru a-și oferi ajutorul până acum. Primarul Nicolae Robu îi transmite rectorului Marilen Pirtea să nu se mai plângă, pentru că „lumea nu se termină la nivelul cunoașterii sale”.

Campania de promovare a Timișoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană a fost realizată de o firmă privată, care a fost plătită cu 11.000 de euro pentru această întreprindere. Rectorul UVT, Marilen Pirtea, spune că ar fi trebuit solicitat ajutorul instituției pe care o conduce. „Dorim să ne implicăm mai mult în proiectul «Timişoara Capitală Culturală». De câte ori am fost solicitați de autorităţile locale şi judeţene am răspuns pozitiv. Am realizat un sondaj sociologic care trebui să pună în evidenţă nevoile timişorenilor în acestă campanie. UVT poate mai mult, mai ales pe partea de design şi grafică a acestei campanii, prin specialiştii pe care îi avem la Facultatea de Arte şi Design. Reacția nostră vine o dată cu punerea pe masă a acestei probleme, putea să se genereze un concurs de oferte. Noi suntem obișnuiți cu competiția. UVT nu a fost implicată, deși credem că avem competențe pentru a realiza acest proiect la un alt nivel. Facem o cerere de ofertă publică, pentru că ne pasă, suntem parte a Asociației «Timişoara Capitală Culturală», nu vrem să fim doar membrii spectatori în acest proiect”, spune Pirtea.

Primarul Nicolae Robu e uimit de declarațiile lui Marilen Pirtea. Acesta a mai făcut, în trecut, afirmații în care arunca săgeți către municipalitate, dar Robu susține că Pirtea i-ar fi zis, prin SMS, că presa i-ar fi denaturat spusele. „Îi transmit domnului rector că lumea nu se termina la granița cunoașterii domniei sale. Eu lansez apeluri de când sunt primar să vină cu proiecte. Acesta nu este un proiect conceput de Robu care să-i dea de lucru lui Pirtea. Este un proiect al comunității. Nu ar fi apreciată de Comisia Europeană o abordare de genul «Robu dă de lucru». E un proiec al comunității, nu al primarului”, a spus liberalul. Acesta a fost iritat de subiect, peste care a vrut să treacă foarte repede. „Dacă unii se autoexclud, atunci rămân în acțiune cei care chiar doresc să facă ceva. Nu-mi pierd vremea cu asta. Am fost la UVT de câte ori am fost invitat. Îmi pare rau că am acordat cinci minute acestei teme, fiecare poate să spună ce vrea. Eu, ca rector, nu m-am plâns niciodată că mă ignora cineva”, a conchis Robu.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

O oră ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

2 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

4 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

6 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

7 ore ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

9 ore ago