Categories: Timp liber

E oficial: JazzTM are loc mai repede

La o zi de la lansarea sondajului de pe Facebook, Nicolae Robu anunță oficial că festivalul de jazz al primăriei va avea loc cu două zile mai devreme decât fusese programat inițial. Totul, din considerație pentru Gărâna Jazz Festival, același eveniment împotriva căruia edilul se înverșunase în 2013.

Inițial anunțat pentru intervalul 11-13 iulie, JazzTM va avea totuși loc un pic mai devreme. După ce, miercuri, primarul Nicolae Robu a dat drumul unui nou sondaj pe Facebook, întrebându-și prietenii dacă ar fi de acord cu devansarea, joi, edilul a și luat decizia. „Din consideraţie pentru Gărâna Jazz Festival, realizat de timişoreni în aceeaşi perioadă, am decis decalarea datei anunţate iniţial cu câteva zile. Astfel, JazzTM se va desfăşura în anul curent în perioada 9 – 11 iulie”, a anunțat oficial Robu. Motivația stabilirii datei inițiale a fost legată de disponibilitatea artiștilor contactați, așa că acum, teoretic, primăria ar avea o problemă. „În aceste circumstanţe încă nu putem anunţa următoarele nume de pe lista noastră, având mai întâi nevoie de confirmări din partea artiştilor că pot schimba data convenită iniţial”, a mai spus edilul. Interesant este că municipalitatea se gândește acum să combine cumva cele două evenimente, deși, nu mai departe de anul trecut, primarul Nicolae Robu respingea orice apropiere de festivalul de la Gărâna. „Vom încerca să oferim iubitorilor de jazz din ţară şi din străinătate pachete speciale prin care să-i motivăm să viziteze JazzTM şi Gărâna Jazz Festival, deopotrivă”, a mai precizat Robu. Primul artist care a confirmat prezența la JazzTM este Anoushka Shankar. Marius Giura, organizatorul Gărâna Jazz Festival, eveniment care a ajuns la cea de-a 18-a ediție, a preferat să nu comenteze declarațiile primarului. „Nu mai zic nimic, nici la bine, nici la rău”, a spus Giura.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Surori rătăcite în Timişoara, ajutate de poliţiştii locali să-şi regăsească mama

Peripeţii cu final fericit, dar şi cu câteva semne de întrebare în ceea ce priveşte…

5 secunde ago

USR Timiş: Cu mare cinism, PSD oferă timișorenilor daruri din banii lor

Culmea cinismului este să furi banii timișorenilor după care să le promiți daruri din banii…

4 minute ago

Universitatea de Vară revine cu o nouă ediție a Școlii de Vară. Elevii vor afla cum e să fii student

Elevii interesați să vadă cum e viața de studenți pot participa și în acest an…

53 de minute ago

Proiectele noului stadion, al Institutului Oncologic și cel al PTF Beba Veche au fost aprobate in ședința de guvern de la Timișoara

Sediul Prefecturii Timiș găzduiește de la această oră ședința Guvernului României. În frunte cu primul…

2 ore ago

Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial

Gala Boxing Fighting Championship 4 „Biea luptă pentru România”, va avea loc sâmbătă, începând cu…

3 ore ago

Stradă din Dumbrăviţa recuperată de la samsarii imobiliari urmează să fie asfaltată de primărie

O stradă ocupată timp de mai mulţi ani de samsarii imobiliari din Dumbrăviţa urmează să…

3 ore ago