Categories: Administratie

PDL nu voteaza un buget „facut pe genunchi”

PDL nu votează bugetul și nici nu aduce vreun amendament acestuia, în forma în care a fost prezentat. Declarația îi aparține consilierului local Ștefan Sandu și a fost făcută cu un sfert de oră înainte de plenul CL. Democrat-liberalii consideră că bugetul „a fost făcut pe genunchi”.

Democrat-liberalii au decis să-și facă publică părerea despre bugetul local cu 15 minute înainte de ședința în care era programată votarea proiectului. În holul primăriei, ei au anunțat că nu intenționează nici să voteze, nici să aducă amendamente. „Am fost înștiințați de Ioan Coriolan Gârboni, de la Filarmonica Banatul, că pentru această instituție nu s-a acordat niciun leu anul acesta la capitolul investiții în condițiile în care dorim să devenim Capitală Culturală Europeană. Filarmonica este un important centru cultural al orașului. Este o bătaie de joc să nu aloci bani pentru filarmonică. Nu știu dacă este o rea-voință sau o scăpare. Considerăm că bugetul este făcut aleatoriu, fără nicio bază de seriozitate”, a declarat Ștefan Sandu.

Democrat-liberalii sunt supărați că nu au fost luate în considerare solicitările lor legate de eventualele parteneriate pentru realizarea centurii ocolitoare a Timișoarei. „S-a făcut anul trecut un parteneriat pentru definitivarea lucrărilor la Sala Polivalentă a Politehnicii. Punerea la punct a unui buget este apanajul administrației și acesta trebuie pus la dispoziția consilierilor cu ceva timp înainte. Acest lucru nu s-a întâmplat. Pe de altă parte, am fi dorit ca în acest buget să fie prevăzut un parteneriat cu SNCFR pentru rezolvarea problemei de la Gara de Nord. Nu cred că ar fi o problemă ca domnul primar, care este vicepreședinte al PNL, să poată să negocieze cu Ministerul Transporturilor. Acestea sunt prioritățile Timișoarei, noi vedem un buget plin de studii de fezabilitate care se plimbă de la an la an și se ignoră promisiunile electorale”, a mai spus Sandu.

Primarul Nicolae Robu a admis, în plen, că nu există sume prevăzute expres pentru filarmonică, dar a găsit imediat o explicație. „Dacă nu apare filarmonica, asta nu înseamnă că nu am avut de gând să susținem filarmonica și în acest an. N-am primit o propunere concretă, dar având în ultimul moment un proiect depus, putem veni cu un amendament. Vă propun să facem acest lucru de dragul filarmonicii și al lui Ioan Gârboni, care face treabă bună acolo”, a declarat edilul.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

10 minute ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

4 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

7 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

7 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

9 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

9 ore ago