Poli intra in cantonament fara niciun transfer important

Am trecut de mijlocul lunii ianuarie, dar Poli nu a perfectat niciun transfer important pentru prima echipă. Conducătorii lui Poli se scaldă în penibil şi le transmit timişorenilor că nu sunt bani pentru transferuri, aşa că trebuie să se mulţumească cu deja tradiţionalele trialuri în care sunt testaţi tot felul de presupuşi fotbalişti. Până acum, conducătorii lui Poli au ratat toţi jucătorii pe care Aurel Şunda i-a dorit.

Călin Rosenblum şi Valentin Velcea, doi dintre angajaţii responsabili cu transferurile, nu au fost capabili să aducă la Timişoara nici măcar jucători din liga a doua sau, vă vine sau nu să credeţi, din cel de-al treilea eşalon! Ştefan Blănaru este un atacant de 23 de ani care evoluează în Liga a III-a pentru Naţional Sebiş, unde este golgheter. Degeaba Aurel Şunda şi-a manifestat dorinţa pentru atacantul care a mai trecut pe la Timişul Şag ori Millenium Giarmata. Conducătorii clubului au ridicat din umeri, spunând că nu se găsesc 50.000 euro pentru acesta.

La echipă ar putea ajunge, în cele din urmă, un atacant din eşalonul secund. Este vorba despre Marius Staicu, golgheterul Metalului Reşiţa. Dacă va ajunge la Poli, acest lucru se va întâmpla doar pentru că jucătorul în cauză a făcut presiuni mari pe lângă conducerea clubului reşiţean, care l-ar putea ceda la Timişoara în baza cooptării a doi jucători din lotul lui Şunda. În atac au mai fost doriţi şi Janos Szekely, Cristi Bud sau Adrian Mărkuş. Aceiaşi conducători timişoreni nu au fost însă capabili să-l convingă să vină la Poli, deşi fiecare şi-a manifestat dorinţa de a juca la Timişoara. Cristi Bud s-a stabilit la Timişoara, în vreme ce Janos Szekely este un fotbalist crescut la Poli Timişoara, dar a ales FC Braşov.

Aurel Şunda ar fi dorit să aducă şi un fundaş stânga, post pe care jucătorii din lotul actual nu au dat satisfacţie. Cel vizat a fost Bogdan Vătăjelu, fundaş la Metalul Reşiţa, jucător pentru care s-a cerut suma de 150.000 de euro. Cum nimeni din cadrul clubului nu-şi asumă responsabilitatea pentru un astfel de transfer, Vătăjelu, un fundaş care are doar 20 de ani, a semnat cu CSU Universitatea Craiova.

De luni, Poli intră în cantonament fără vreo noutate semnificativă. Alin Roman, Alin Dobrosavlevici şi Fabian Himcinschi, toţi de 20 de ani, sunt singurele noutăţi certe în lot, dar niciunul nu pare să fie pregătit să ajute decisiv echipa în retur. Trialurile s-ar putea solda cu parafarea a încă trei sau patru transferuri. Este vorba despre Zoran Radu, mijlocaşul de la Mama Mia Becicherecu Mic, Esmir Ahmetivic, un mijlocaş stânga de 23 de ani originar din Bosnia Herţegovina, mijlocaşul central albanez de 22 de ani Edon Hassani şi fundaşul central croat Hrvoje Spahija. La capitolul despărţiri au mai apărut două noutăţi. Este vorba despre Furtado şi Eduard Nicola.

Share
Published by
Sabin Cara

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

6 ore ago