Pentru că mansardele ridicate până acum strică aspectul orașului, municipalitatea a decis să nu mai permită astfel de construcții. „Cârpăcelile”, așa cum le consideră primarul Nicolae Robu, nu sunt deloc benefice pentru Timișoara. UPDATE: Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi, după discuții care au durat jumătate de oră și aprobarea a două amendamente!
Consilierii locali trebuie să se pronunțe, în plenul de marți, asupra modificării hotărârii privind reabilitarea termică a blocurilor de locuințe cu regim de înălțime până la P+9E realizate după proiecte tip, prin transformarea acoperișurilor tip terasă în acoperisuri înclinate, cu amenajare de poduri neîncălzite sau mansardare. Conform proiectului publicat pe site-ul PMT, de acum încolo „se permite executarea lucrărilor de mansardare, la blocurile construite înainte de 1990, doar în cazurile situate în adiacenţa blocurilor deja mansardate şi la blocuri parţial mansardate”. Primarul Nicolae Robu explică de ce s-a luat această decizie, în contextul în care, în ultimii ani, în Timișoara au fost mansardate câteva sute de blocuri. „Aspectul multor blocuri nu este deloc unul estetic. Am decis astfel să stopăm procesul de prevedere de șarpante și mansărdari la blocurile care n-au fost gândite pentru așa ceva, permițând în continuare astfel de intervenții doar la acele blocuri care sunt înconjurate de blocuri deja transformate în acest sens”, a spus edilul. „Trebuie să ținem la aspectul orașului și să nu mai permitem să se construiască orice. Mansardările sunt cârpăceli care n-au cum să conducă la un aspect frumos al orașului”, a conchis Robu. Primarul a mai spus totuși că așteaptă în continuare investitori privați care să ofere timișorenilor locuințe noi în condiții avantajoase, dar numai cu respectarea standardelor arhitecturale existente.
UPDATE: „În zone în care nu s-au făcut mansardări cred că nu trebuie să mai permitem așa. Blocurile au fost gândite să fie așa cum sunt. În momentul în care pe unele se pun acoperișuri, arată foarte rău. Există acum soluții moderne de hidroizolații, nu mai este nevoie de șarpante. Nu cred că mai trebuie lăsate portițe. Trebuie adăugată și noțiunea de «șarpantă»”, a susținut, în plen, Nicolae Robu. „Practic, în toate cartierele orașului există mansarde. Propun ca în loc de «adicență» să folosim termenul «proximitate» sau «vecinătate» și să dăm arhitectului șef posibilitatea de a aproba sau nu construirea unor mansarde”, a declarat social-democratul Radu Țoancă. „E o măsură impopulară, dar cred că primăria trebuie să și-o asume”, a conchis Robu.
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…