Categories: Administratie

S-a stabilit tariful pentru adoptia la distanta

În jur de 600 de lei va trebui să plătească un timișorean care vrea să adopte, la distanță, un câine din adăpostul Danyflor. Suma include, pe lângă costurile zilnice de întreținere, microciparea și sterilizarea animalului, care se plătesc o singură dată. La finele lui februarie, când expiră contractul cu Danyflor, tarifele ar putea fi schimbate.

Conform proiectului adoptat marți, „cheltuielile de întreţinere pentru un câine adoptat la distanţă, din adăpostul gestionat de operatorul serviciilor de gestiune a câinilor fără stăpân S.C. «Danyflor» (…) sunt în cuantum de 11,57 lei cu TVA inclusă pe zi (…) La aceste sume se vor adăuga, după caz, următoarele elemente de cost, care urmează să fie suportate de proprietarii care adoptă la distanţă câinele: identificarea câinelui prin metoda implantării de microcip electronic şi realizarea unei baze de date, dacă este cazul – 46,75 lei fără TVA/câine, (57,97 lei cu TVA inclusă); operaţiunile de sterilizare chirurgicală, dacă este cazul, prin ovario-histerectomia femelei – 127,71 lei fără TVA/câine, (158,36 lei cu TVA), respectiv orhidectomia (castrarea) a exemplarului mascul – 105,93 lei fără TVA/câine (131,36 lei cu TVA inclusă); îngrijire post-operatorie după sterilizarea câinelui, dacă este cazul – 31,18 lei fără TVA /câine, (38,66 lei cu TVA inclusă)”.

Cheltuielile cu sterilizarea și microciparea se plătesc o singură dată. Cei care doresc să adopte un câine vor plăti inițial suma pentru 30 de zile, urmând ca printr-o hotărâre ulterioară a consiliului local „să fie stabilite şi celelalte elemente de cost, conform legii”. Această hotărâre nu va apărea însă mai devreme de finele lunii februarie, când expiră contractul cu Danyflor, iar serviciile de management canin urmează să fie scoase la licitație.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

11 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

13 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

14 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

14 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

15 ore ago