O tranzacţie cu terenuri agricole realizată în judeţul Timiş a fost cea mai importantă din ţară, după primele opt luni ale anului. O suprafaţă de circa 260 de hectare de teren şi-a schimbat proprietarul. Conform datelor de la Ministerul Agriculturii, preţul tranzacţiei a fost dublu faţă de cel practicat în mod curent la vânzarea terenurilor arabile.
Vila de 850.000 de euro, de vanzare la Timisoara! E ieftina, fata de alte orase
Cea mai scumpă vilă scoasă la vânzare în Timișoara e la jumătate de preț față de un imobil din aceeași categorie situat în Cluj-Napoca. Totuși, în țară, prețurile sunt mult mai mici decât în București, unde recordul este deținut de o vilă din 1920, pentru care proprietarul vrea nu mai puțin de opt milioane de euro.
Primaria da 175.000 de euro pe un monument despre Revolutie
La împlinirea a 25 de ani de la declanșarea Revoluției din 1989, Timișoara va avea un monument nou-nouț, care să marcheze acest eveniment. Consilierii locali au votat alocarea a 175.000 de euro pentru realizarea acestuia.
Skate park-ul Timisoarei ramane in aer! Primaria nu da un milion de euro
Timișoara nu va avea prea curând skate-park. Firma care a câștigat licitația pentru proiect a propus trei variante, cea mai scumpă dintre ele de circa un milion de euro. Primăria a agreat-o însă pe cea mai ieftină, cu care proiectantul nu este de acord. Traian Stoia acuză acum Direcția de Mediu de incompetență și indolență.
Timisorenii sunt buni de plata, Colterm opreste caldura abia la 1 aprilie
Cu geamurile deschise și caloriferele calde – așa au stat, cel puțin în ultima săptămână, timișorenii racordați la sistemul centralizat de termoficare. Colterm nu oprește căldura decât dacă media temperaturilor diurne și nocturne depășește 10 grade Celsius, trei zile la rând.
Planul lui Robu pentru garajele din Parcul Bratianu: taxe retroactiv si tarif mai mare de acum incolo
Proprietarii garajelor din Parcul Brătianu ar putea plăti scump încăpățânarea lor. Ei nu vor să renunțe la construcțiile ridicate pe terenul pe care municipalitatea intenționează să facă o parcare supraterană de 500 de locuri. Oamenii și-au pus și barieră, pentru a limita accesul nepoftiților.
S-a stabilit tariful pentru adoptia la distanta
În jur de 600 de lei va trebui să plătească un timișorean care vrea să adopte, la distanță, un câine din adăpostul Danyflor. Suma include, pe lângă costurile zilnice de întreținere, microciparea și sterilizarea animalului, care se plătesc o singură dată. La finele lui februarie, când expiră contractul cu Danyflor, tarifele ar putea fi schimbate.
Rectorul UVT ar vrea subventii de la primarie pentru studenti!
În Timișoara sunt tot mai puțini studenți, iar rectorul Universităţii a găsit și vinovații. Marilen Pirtea susține că viața în urbea de pe Bega e prea scumpă pentru tinerii studioși și ar vrea ca primăria să ofere subvenții, fără să precizeze însă exact la ce se referă.
Romanii dau sute de milioane de euro pentru cure alternative, insa ignora pericolul
Disperarea îi face pe bolnavii de cancer să încerce orice pentru a supravieţui. Dintre toți europenii, românii sunt cei mai deschiși către variantele alternative, pentru care cheltuie sute de milioane de euro anual. Specialiştii avertizează însă asupra pericolului apariţiei unor complicaţii grave sau a efectelor secundare.
La subpasajul Piata Victoriei, proiectantii timisoreni sunt prea scumpi pentru PMT
Lăcomia proiectanților locali întârzie lucrările la viitorul subpasaj din Piața Victoriei și scoate bani din vistieria primăriei. Municipalitatea a făcut rost de o sponsorizare pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, dar banii erau prea puțini față de suma avansată de proiectanți. Așa că s-a organizat o licitație, al cărei rezultat va fi anunțat în curând.
Contra, considerat prea scump pentru ACS Poli
Noul antrenor al lui ACS Poli nu putea proveni decât din curtea clubului. Este declarația primarului Nicolae Robu, care recunoaște că nu a luat în considerare varianta Cosmin Contra. Cu un salariu de 6.000 de euro pe lună, acesta este prea scump pentru clubul timișorean.
Timisoara, orasul cu cele mai scumpe taxiuri din Romania
Timişoara este un paradox pe harta taximetriei. Deşi are printre cele mai multe oferte de taxiuri la mia de locuitori, capitala Banatului are cele mai mari preţuri pe kilometru din ţară. La sfârşitul anului trecut, tariful de zi pe kilometru a explodat de la 1,49 lei la 2,19 lei. În niciun oraş din România, preţul mediu al unui kilometru cu un taxi nu depăşeşte 1,99 lei.
Sfat de la Robu: vreti parcare ieftina? Nu platiti prin SMS!
Parcarea plătită prin SMS e mult mai scumpă decât cea prin bip, dar primarul Nicolae Robu le transmite șoferilor că nimeni nu-i obligă să aleagă varianta costisitoare. Edilul susține că singurii care se plâng de noul sistem de parcare TimPark sunt jurnaliștii, pentru că niciun timișorean nu a venit să facă vreo reclamație.
Doua milioane de euro, pentru un conac din Arad
Un conac din judeţul Arad, scos la vânzare de mai bine de un an, este cea mai scumpă reședință de vacanță de pe piața din vestul țării. Analiștii imobiliari spun însă că e puțin probabil să fie vândut prea curând.
Diferente uriase de preturi la locuinte, in Timisoara
Cele mai ieftine locuințe din Timișoara se găsesc în zona Dâmbovița. Cu peste 200 de euro mai scumpe la metru pătrat, cele mai costisitoare oferte imobiliare provin din cartierul Odobescu. Oferta pe piaţa rezidenţială nu a fost niciodată mai variată ca la începutul acestui an.
Sepsi, Goga şi Curtean costa cu doua milioane de euro mai mult decat tot lotul Vointei Sibiu!
Poli Timişoara încă mai are unul dintre cele mai scumpe loturi de jucători din România, chiar dacă evoluează în eşalonul secund. Zece milioane de euro valorează Sepsi & compania, cam tot atât cât însumează la un loc loturile celorlalte colege de serie.
Un timisorean este cel mai scump fotbalist din Liga I
A fost descoperit şi crescut de Mima Giuchici, promovat în Liga I de Gheorghe Hagi, iar acum este cotat de site-ul de specialitate transfermarkt.de drept cel mai valoros fotbalist din Liga lui Mitică.
Monitorul primariei, cea mai scumpa si inutila publicatie din Timisoara
“Monitorul”, ziarul Primăriei Timişoara, costă municipalitatea peste 10.000 de euro în fiecare lună. Publicația în care primarul Gheorghe Ciuhandu este promovat non-stop, iar aleşii locali sunt de cele mai multe ori omişi are un tiraj oficial de 125.000 de exemplare.
Romancele se intorc in bucatarie cu economie
Gospodinele au şters praful de pe revistele din vremea tinereţii lor, uitate în podurile caselor, şi îşi amintesc să gătească economic, ca atunci când stăteau la coadă pentru raţia de unt şi zahăr.
Indisciplina în trafic, tot mai scumpa
Nerespectarea regulilor de circulaţie costă din ce în ce mai mult. Şoferii care circulă fără centură de siguranţă, cu viteză prea mare sau cu maşina murdară vor simţi la buzunare modificarea cuantumului amenzilor.
- 1
- 2