Sute de elevi din Timiș au așteptat cel puțin o oră și jumătate sâmbătă, să înceapă olimpiada județeană la limba română. Concursul era programat pentru ora 10, lucru pe care îl știau și profesorii, și directorii centrelor de examinare, și inspectorii școlari. Tuturor le-a scăpat din vedere un amănunt: pe copii și pe părinții lor nu i-a anunțat nimeni. Reprezentanților ISJ nu li se pare deplasat ca un elev de clasa a cincea să fie pe drumuri șase ore.
Olimpicii din judeţ au fost anunţaţi că la ora 8,30 trebuie să se prezinte la centrele de examinare de la Liceul „Nikolaus Lenau”, Colegiul Bănăţean şi Şcoala Generală nr. 18, unde copiii știau că la ora 9 trebuie să înceapă concursul. Acesta era programat însă la ora 10, iar de știut știa toată lumea, mai puțin… concurenții, unii dintre ei plecați cu noaptea în cap de acasă, pentru că veneau de la zeci de kilometri. Inspectorul de limba română Gheorghe Bloancă spune că e un lucru știut că olimpiadele încep la ora 10. „Vin și din judeţ elevii, şi atunci era normal să înceapă la 10. Nu a fost nici o încurcătură. Îi primesc în săli, nu îi ţine nimeni afară. Este neplăcut, sunt mobilizaţi foarte mulţi copii, sunt 700 de copii şi probabil că unii profesori le-or fi spus să vină mai repede. Este o oră standard. Nu a fost nici o confuzie”, ne-a declarat Bloancă.
Directorii centrelor de examinare ştiau și ei că olimpiada începe de la ora 10. „Organizator este inspectoratul școlar. Noi doar am pus la dispoziţie sălile. Eu de ora 10 am ştiut”, spune directorul Colegiului Bănăţean, Sorin Ionescu. „Din punctul nostru de vedere a fost OK. Singura problemă care i-a deranjat pe părinţi este că nu au putut să intre în şcoală. Nu mi se pare deranjant că au venit mai repede copiii. Până se identifică la intrare, până îi aşază profesorii în săli, până îşi scriu numele pe lucrare, durează. Au fost părinţi care au venit la 7 şi jumătate”, ne-a declarat Lia Cintean, directorul de la Școala Generală nr. 18.
Singurii care n-au știut la ce oră să vină la școală au fost, practic, concurenții și părinții lor. Unii părinți au fost nevoiți practic să facă un adevărat tur de forță pentru a-și lăsa cei doi copii la centrele de examinare. Inspectoratului Școlar i se pare o bagatelă, dar, pentru un copil care venea de la câțiva zeci de kilometri, ziua de sâmbătă a fost un adevărat chin. Să calculăm: o oră drumul până la Timișoara, o oră și jumătate așteptarea, trei ore examenul, încă o oră drumul spre casă. Minimum șase ore și jumătate, într-o zi de sâmbătă, pentru un copil de clasa a cincea. Totul, pentru că la ISJ Timiș pare să funcționeze perfect zicala „las’ că merge și așa”. Ca de obicei, inspectorul şcolar general Cornel Petroman se scuză. „Detaliile acestea îmi scapă, nu ştiu ce se întâmplă”, ne-a declarat Petroman.
Comanzi, probezi, plătești doar ce păstrezi! O nouă tendință de shopping inteligent și confortabil pentru…
Palatul Administrativ din Timișoara a găzduit o întâlnire la care au participat liderii ADR Vest…
Jumătate dintre utilajele care vor lucra la forarea tunelurilor care vor fi realizate pe porțiunea…
În urma unei investiții a Administrației Bazinale de Apă Banat (ABA Banat), la Oravița au…
La foc automat. Ca în fiecare toamnă, prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj nu prea…
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…