Piețele din Timișoara rămân pentru încă șapte ani în administrarea societății consiliului local. Primarul Nicolae Robu nu e mulțumit de felul în care arată acestea, dar varianta prelungirii contractului de concesiune a fost preferată celei de privatizare. Unele piețe din oraș vor intra în reabilitare în acest an.
Proiectul aprobat marţi prevede prelungirea cu peste șapte ani a contractului de concesiune încheiat în 1999, pe 15 ani, între CL Timişoara şi SC Pieţe SA. Acesta va fi valabil până în noiembrie 2021. Primarul Robu are unele obiecțiuni, dar crede că lucrurile vor merge înspre bine. „Nu sunt mulţumit de cum arată pieţele la ora actuală, dar societatea Pieţe SA are profit. Ăsta este un lucru important. Profitul trebuie să fie şi mai mare, există potenţial. Lucrurile merg mult mai bine, mai ales de când s-a înfiinţat şi Poliţia Pieţelor, și, dacă trendul ascendent continuă, vom putea, din veniturile societăţii, să punem la punct pieţele, inclusiv să facem investiţii interesante”, a explicat edilul. Consilierii din opoziție au reclamat diverse probleme, mai ales aceea că, deși există de trei ani o hotărâre în acest sens, nu există spații destinate exclusiv producătorilor locali. Din acest motiv, aleșii PDL au anunțat că se vor abține de la vot.
În 2014, reprezentanții Piețe SA anunță doar reparații. „Există bani de investiţii, dar, ca de obicei, în cazul multor pieţe nu este rezolvată problema terenurilor. Anul trecut s-a pus problema rezolvării pieţei din zona Soarelui. Există un proiect, dar nu s-a mers mai departe, pentru că nu s-a rezolvat problema terenului, care trebuie să treacă din proprietatea statului în proprietatea Primăriei Timişoara şi apoi în concesiunea noastră. În acest an vom merge pe reparaţii masive în Piaţa Dacia, în piaţa din Lipovei şi poate în cea din Bălcescu, unde situația terenului nu este încă rezolvată”, susține Victor Ștefan, directorul Piețe SA.
Primarul Nicolae Robu a explicat și de ce nu este de acord cu privatizarea pieţelor din Timișoara. „Până la urmă, piețele aduc profit și ar putea aduce profit mult mai mare. Acționariatul unic ne permite să avem control asupra a cine vine să vândă în piețe și asupra prețurilor, să nu ajungă să o ia razna. Cei care n-au votat prelungirea contractului de concesiune implicit, declarat sau nedeclarat, s-au poziționat în favoarea privatizării”, a declarat edilul.
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…
Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…
Comanzi, probezi, plătești doar ce păstrezi! O nouă tendință de shopping inteligent și confortabil pentru…
Palatul Administrativ din Timișoara a găzduit o întâlnire la care au participat liderii ADR Vest…