Categories: Administratie

Robu abia asteapta sa scoata palmierii din hibernare

Dacă vremea o ține tot așa, cu temperaturi de primăvară, timișorenii vor putea vedea din nou palmierii pe Bd. Brătianu. Primarul Nicolae Robu abia așteaptă să-i scoată din hibernare și spune că nu a decis încă să amplaseze arbori exotici în vreo altă parte din oraș.

Cei 40 de palmieri aduși cu mare tam-tam în vara trecută la Timișoara au fost adăpostiți de iarnă în serele Horticultura. I-ar fi vrut și pedeliștii lui Alin Popoviciu, care anunțaseră că i-ar „adopta” până la primăvară, pe motiv că ar avea mai multă grijă de ei decât angajații societății CL. Pentru că temperaturile au crescut simțitor în ultima perioadă, palmierii vor reapărea cât de curând. „Nu vă pot spune când vom scoate palmierii, evident că eu abia aștept să-i scot. Se va întâmpla acest lucru de îndată ce condițiile meteo ne vor permite. Tot pe Bd. Brătianu vor fi amplasați, pentru că au arătat foarte bine acolo”, a declarat primarul Nicolae Robu. Edilul nu se grăbește să aducă un nou lot de arbori exotici și nici nu s-a gândit unde ar putea fi amplasați aceștia. Zona Cetate, aflat în reabilitare, nu e exclusă, dar totul va fi decis în urma unor studii amănunțite. „Nu am un al doilea loc pentru palmieri. Pentru centru nu e încă făcut planul de «mobilare». Deocamdată trebuie să ducem la bun sfârșit aceste lucrări foarte grele. După aceea ne va trebui un proiect de echipare nouă a acestei rețele de zece străzi și patru piețe. Nu știu ce o să punem acolo, vom vedea. Eu unde am simțit nevoie să pun palmieri am pus. Când vom vedea ce va fi în zona Cetate, după reabilitare, vom decide. Nu trebuie să ne grăbim”, a mai spus Robu.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

12 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

12 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

19 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

19 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

19 ore ago