Categories: Administratie

De luni, buldozerele intra pe Podeanu la demolat garaje / FOTO

Garajele ridicate ilegal sunt pe ultima sută de metri. Proprietarii de pe strada Podeanu au termen până luni să-și demoleze singuri construcțiile ridicate fără autorizație, iar cei de pe strada Orion primesc, în aceste zile, notificări pentru a face același lucru. Apoi, totul revine în sarcina buldozerelor.

În luna noiembrie a anului trecut, viceprimarul Traian Stoia anunța demolarea garajelor ridicate ilegal în zona Podeanu. „Oamenii s-au înstăpânit pe terenul municipalităţii, n-au nimic, niciun act (…) Primăria trebuie să emită o dispoziţie pentru o demolare masivă în zonă. Am stabilit demult treaba asta (…) Ar fi loc de parcare într-o zonă adiacentă acestor construcţii”, spunea, la vremea respectivă, social-democratul. Între timp, primarul Nicolae Robu a anunțat că oamenii din zonă au cerut o păsuire până în primăvară, iar timpul tocmai a expirat. „E vorba de garaje, dar și de loturi îngrădite, și grădini, e jalnic acum. Acolo ar trebui să fie un bulevard frumos, să arate civilizat. Oamenii au început să-și demoleze singuri garajele. Au termen până luni, după care vom intra cu buldozerele”, a declarat, vineri, viceprimarul Traian Stoia. Municipalitatea le face totuși o favoare oamenilor: Retim va ridica gratuit deșeurile rezultate în urma demolărilor de garaje.

Alte câteva zeci de garaje vor dispărea de pe strada Orion. „Vor fi date jos săptămâna viitoare. Oamenii spun că sunt în legalitate, dar uită că în autorizațiile de construire există o frază care spune că dacă primăria are nevoie de terenul de sub aceste garaje, ele trebuie mutate”, susține Stoia. Conform aceleiași surse, în aceste zile, proprietarii garajelor vor primi notificări, după care se va trece la demolare. În ultima luna, municipalitatea a verificat situația a 543 de garaje din tot orașul. 239 de proprietari au fost chemați cu actele la primărie, iar 285 au fost invitați la poliția locală, mai puțin de jumătate prezentându-se. Până acum au fost desființate 19 garaje. Primăria intenționează să lărgească la patru benzi atât strada Podeanu, cât și pe strada Orion.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

O oră ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

4 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

5 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

5 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

6 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

8 ore ago