Categories: Timp liber

Inca un nume cu greutate la Garana: „Vrajitorul” Ulf Wakenius / VIDEO

Când John McLaughlin spune despre tine că parcă te-ai fi născut cu chitara în mână, înseamnă că lucrurile sunt cât se poate de serioase. Suedezul Ulf Wakenius vine la vară în Poiana Lupului, pentru un concert care are toate șansele să devină unul memorabil. Până la urmă, e mare lucru să asculți, într-un sat pierdut în Munții Banatului, unul dintre cei mai buni chitariști din lume.

L-a anunțat încă de anul trecut, iar acum îl și confirmă pe afișul ediției cu numărul 18 a Gărâna Jazz Festival. Marius Giura îl aduce în Poiana Lupului pe Ulf Wakenius, unul dintre cei mai buni chitariști din lume. Simțul său ritmic, perfect combinat cu o extraordinară notă lirică, l-a propulsat pe suedez în topul preferințelor iubitorilor de jazz de pretutindeni. Și ce poate exprima mai bine geniul lui Wakenius decât o declarație a unui prieten la fel de faimos? „Cântă la chitară de parcă s-ar fi născut cu ea în mână”, spunea John McLaughlin, întrebat ce găsește atât de special la muzicianul suedez. Pe lista de fani declarați ai acestuia se numără Pat Metheny, John Scofield sau Mike Stern. Ulf Wakenius a fost, timp de aproape 11 ani, chitaristul cvartetului lui Oscar Peterson, până la moartea pianistului canadian. Peterson l-a descris simplu pe suedez drept unul dintre cei mai mari chitariști ai lumii. Wakenius a cântat, de asemenea, timp de mai mulți ani, alături de basistul Niels-Henning Ørsted Pedersen. În prezent, partenerul său muzical este coreanca Youn Sun Nah, alături de care a susținut sute de concerte în întreaga lume. Cântă pe o chitară Aria și dacă vreți să auziți cu propriile urechi ce magie pot face șase coarde și un strop de geniu, nu ratați concertul de pe 11 iulie. La Gărâna Jazz Festival sunt confirmați The Crimson ProjeKCt, Andy Sheppard Trio, Joey de Francesco, Kimmo Pohjonen și Moscow Art Trio. Festivalul are loc în perioada 10-13 iulie.

)

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago