Categories: Invatamant

La „Moisil” se va merge la scoala doar de dimineata

Din anul școlar viitor, elevii de la Liceul „Grigore Moisil” vor merge la cursuri numai dimineață. Asta, dacă lucrările de reabilitare de la corpul de clădire de pe strada Gh. Doja vor fi terminate înainte de termenul asumat în contract.

Viceprimarul Dan Diaconu a anunțat, marți, că a fost semnat contractul de reabilitare pentru corpul de clădire de pe strada Gh. Doja 27-29. Autorizația de construire a fost emisă deja, iar lucrările vor începe, foarte probabil, chiar în această săptămână. Aici vor fi amenajate 19 săli de clasă pentru învățământul primar, o sală de sport, spații pentru afterschool și o sală multimedia și de informatică. „Valoarea totală este de 1,95 milioane de lei, iar termenul de execuție este de nouă luni. Vom încerca, în urma discuțiilor cu firma constructoare, să finalizăm proiectul înainte de 15 septembrie, astfel incât la Liceul «Grigore Moisil» să fie cursuri numai de dimineață, într-un singur schimb”, a declarat Diaconu.
În vara anului trecut, viceprimarul era de un optimism debordant, susținând că municipalitatea vrea ca, din 2014, în nicio şcoală să nu se mai meargă la cursuri în două schimburi. „Ne dorim ca toate cursurile să se desfăşoare de dimineaţă şi, ca atare, facem investiţii sau reparaţii majore în obiective educaţionale care ţin de patrimoniul municipiului Timişoara. Începând din toamnă se vor putea programa cursurile de dimineaţă cu siguranţă pentru Liceul Lenau, Şcoala Generală 16, într-un procent foarte mare chiar pentru Colegiul Bănăţean şi începând de anul viitor la multe alte şcoli”, spunea, în august 2013, Dan Diaconu. Inspectorul școlar general Cornel Petroman crede însă că un astfel de obiectiv e aproape imposibil de pus în practică în Timișoara.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

2 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

2 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

2 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

15 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

17 ore ago