Categories: Economic

Continental vrea sa scape de mirosurile pestilentiale de la fabrica din Timisoara

Grupul german Continental recunoaște, cu jumătate de gură, că reclamațiile oamenilor asfixiați de duhorile degajate de la uzina din Timișoara sunt întemeiate. În martie urmează să fie făcute noi reglaje la instalații, astfel încât, susțin șefii companiei, mirosul de cauciuc să nu se mai simtă în tot orașul.

Timișorenii se plâng de mai mulți ani de mirosul care provine de la fabrica de anvelope Continental, care ajunge în mai multe zone ale orașului. Cei care locuiesc chiar în apropierea uzinei nu-și pot lăsa nici măcar rufele la uscat, din cauza unui strat de mâzgă negricioasă care se depune pe ele. Măsurătorile oficiale spun mereu același lucru: totul este în parametrii normali, reclamațiile nu sunt justificate.

În toamna anului trecut, primarul Nicolae Robu admitea că sunt probleme pe care i le sesisează timișorenii, dar nu poate face nimic pentru sancționarea fabricii. „Nu am nicio dovadă şi nu pot să-i acuz de aceste lucruri, dar o explicaţie trebuie să existe”, afirma Robu. El arunca vina pe vechea administrație. „Sunt sceptic că se va putea face ca mirosul să dispară cu desăvârşire. Marea greşeală s-a produs atunci când s-au dat aprobări, şi de către autorităţile publice locale din Timişoara, şi de către guvern, pentru iniţierea acestei investiţii pe această locaţie. Era uşor de anticipat că în jurul unei fabrici de cauciucuri nu poate mirosi a Chanel”, explica edilul.

Acum, șefii Continental susțin că în martie vor testa din nou echipamentele de filtrare a aerului. „Vrem să ne asigurăm că mirosul va dispărea, dar mai întâi trebuie să găsim modul potrivit de a face asta. În noiembrie spuneam că vom face teste. Le-am făcut, parțial au fost un succes, dar a fost o problemă cu emisiile de ozon. Au fost câteva reușite, dar nu suficient pentru a mulțumi oameni din zonă”, a declarat Klaus Ohlwein, directorul general al fabricii, citat de hotnews.ro. În această lună, firme specializate din Germania și Olanda vor veni la Timișoara, pentru a modifica echipamentele existente. „Am publicat nivelul emisiilor fabricii de anvelope și sunt sub limitele stabilite de legislația românească și cea europeană. Aici nu e o problemă, dar vrem să rezolvam și problema cu mirosurile. Nu e imposibil, însă avem de lucrat”, a mai spus Ohlwein. Conform datelor furnizate de companie, investițiile făcute în ultimii 13 ani la Timișoara sunt de peste 300 de milioane de euro.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago