Categories: Economic

Continental vrea sa scape de mirosurile pestilentiale de la fabrica din Timisoara

Grupul german Continental recunoaște, cu jumătate de gură, că reclamațiile oamenilor asfixiați de duhorile degajate de la uzina din Timișoara sunt întemeiate. În martie urmează să fie făcute noi reglaje la instalații, astfel încât, susțin șefii companiei, mirosul de cauciuc să nu se mai simtă în tot orașul.

Timișorenii se plâng de mai mulți ani de mirosul care provine de la fabrica de anvelope Continental, care ajunge în mai multe zone ale orașului. Cei care locuiesc chiar în apropierea uzinei nu-și pot lăsa nici măcar rufele la uscat, din cauza unui strat de mâzgă negricioasă care se depune pe ele. Măsurătorile oficiale spun mereu același lucru: totul este în parametrii normali, reclamațiile nu sunt justificate.

În toamna anului trecut, primarul Nicolae Robu admitea că sunt probleme pe care i le sesisează timișorenii, dar nu poate face nimic pentru sancționarea fabricii. „Nu am nicio dovadă şi nu pot să-i acuz de aceste lucruri, dar o explicaţie trebuie să existe”, afirma Robu. El arunca vina pe vechea administrație. „Sunt sceptic că se va putea face ca mirosul să dispară cu desăvârşire. Marea greşeală s-a produs atunci când s-au dat aprobări, şi de către autorităţile publice locale din Timişoara, şi de către guvern, pentru iniţierea acestei investiţii pe această locaţie. Era uşor de anticipat că în jurul unei fabrici de cauciucuri nu poate mirosi a Chanel”, explica edilul.

Acum, șefii Continental susțin că în martie vor testa din nou echipamentele de filtrare a aerului. „Vrem să ne asigurăm că mirosul va dispărea, dar mai întâi trebuie să găsim modul potrivit de a face asta. În noiembrie spuneam că vom face teste. Le-am făcut, parțial au fost un succes, dar a fost o problemă cu emisiile de ozon. Au fost câteva reușite, dar nu suficient pentru a mulțumi oameni din zonă”, a declarat Klaus Ohlwein, directorul general al fabricii, citat de hotnews.ro. În această lună, firme specializate din Germania și Olanda vor veni la Timișoara, pentru a modifica echipamentele existente. „Am publicat nivelul emisiilor fabricii de anvelope și sunt sub limitele stabilite de legislația românească și cea europeană. Aici nu e o problemă, dar vrem să rezolvam și problema cu mirosurile. Nu e imposibil, însă avem de lucrat”, a mai spus Ohlwein. Conform datelor furnizate de companie, investițiile făcute în ultimii 13 ani la Timișoara sunt de peste 300 de milioane de euro.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Încă un meci de pus în ramă! Lugojul bate Brașovul în decisiv

O nouă partidă, o nouă „capodoperă”, în Sala IK Ghermănescu din Lugoj, acolo unde s-a…

7 ore ago

Campioana din Cluj a tremurat până în ultima secundă pentru victorie, în faţa unei Timişoare renăscută în ultimul sfert

Ultimul meci pe teren propriu din 2024 pentru SCM Timişoara a fost un joc de…

10 ore ago

Accident fără victime, dar cu pagube şi multe surprize… neplăcute

Un accident banal, care putea fi însă unul cu consecinţe nefaste a scos la suprafaţă…

12 ore ago

CJ Timiș și Spitalul Județean Timișoara solicită 200 de milioane de euro pentru o nouă clădire în cadrul unității medicale

Consiliul Județean Timiș a depus, împreună cu Spitalul Județean Timișoara, o solicitare de finanțare pentru…

14 ore ago

Alfred Simonis anunță discuții cu Dominic Fritz pe tema impozitelor locale. Solicitarea: reducerea treptată a impozitării, an de an

La scurt timp după ce conducerea primăriei timișorene s-a văzut în fața faptului împlinit, proiectul…

17 ore ago