Categories: Administratie

Marea asfaltare, editia de primavara, incepe din Ciarda Rosie

Peste 1,6 milioane de euro va plăti, în această primăvară, Primăria Timișoara pentru asfaltarea unor străzi, unele dintre ele în premieră. Lucrările vizează, printre altele, zona Câmpului sau Ciarda Roșie.

„Toate acestea sunt lucrări de investiţii. Vorbim de trama stradală, trotuare, chiar zone verzi. Sunt şi străzi neasfaltate şi străzi cu dale din beton, impracticabile în momentul de faţă, ceea ce reprezintă un disconfort pentru locuitorii din zonele respective”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu. Una dintre zonele în care se va interveni este cea a intersecției străzii Câmpului cu străzile Căprioarei şi Levănţicii. Vor fi modernizați în jur de 1.250 de metri pătrați de carosabil, pe străzile Ion Luca Bănăţeanu, Liviu Tempea, Aurelia Fătu Răduţu şi Vasile Creţu. Lucrările vor costa două milioane de lei și vor fi executate de Bau Center Vest SRL. Aceeași firmă a preluat încă din februarie, conform viceprimarului Dan Diaconu, amplasamentul pentru un șantier în Ciarda Roșie. Este vorba despre străzile Magnoliei, Orhideelor, Petuniei, Toporaşilor, Dafinului și Zambilelor, precum și intersecţia străzii Magnoliei cu Calea Buziaşului. Valoarea lucrărilor este de 4,3 milioane de lei.

Săptămâna viitoare va începe și reabilitarea străzii Gladiolelor. Aceasta are 125 metri și este cu acces din strada 1 Decembrie. Lucrările au fost solicitate de Consiliul consultativ de cartier din zona Stadion, vor costa 318.000 lei și vor fi executate de SC Nimb. Tot săptămâna viitoare va fi deschis un șantier și pe strada Gheorghe Cotoșman, cuprinsă între străzile Mureş şi Musicescu. Aceasta va fi asfaltată în premieră, lucrarea fiind executată de SC Corporate Management Solutions SRL, care va primi aproape 750.000 de lei.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Noul catalog Enjoy Life a ajuns la Iulius Town Timișoara!/Foto

Pentru cei care se bucură de zilele de primăvară și vor să întâmpine vara cu…

15 minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 17 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

41 de minute ago

Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude

Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă…

9 ore ago

Debut excelent pentru CSU Politehnica la naţionalele de floretă

Politehnica Timișoara a câștigat două medalii joi, 16 mai, în prima zi a Campionatuliu Național…

16 ore ago

Specialiștii IFC au venit din nou la Timișoara. Caută cea mai bună soluție pentru un viitor spital municipal/FOTO

Cu doar aproximativ două săptămâni înainte de termenul de predare al studiului de prefezabilitate pentru…

17 ore ago

La Parța se pregătește festivalul de arheologie experimentală ”PreHistoria”

În organizarea Muzeului Național al Banatului va avea loc evenimentul „PreHistoria”, un festival de arheologie…

19 ore ago