Categories: Ziaristu' de terasă

Noroc cu Cristea! Andrei Cristea

Golul marcat de fostul polist Andrei Cristea în ultimele minute ale meciului ACS Poli – FC Brașov a declanșat „jihadul” la Timișoara. Se știe, rând pe rând, foștii șefi ai clubului și-au dat demisiile, destinele echipei ajungând pe mâinile tandemului Ioan Timofte – Dan Alexa. Probabil, dacă nu venea acel gol, ne mulțumeam din nou cu un egal, se mai văicăreau unii pe motiv de arbitraj, dar totul continua în mocirla în care echipa s-a adâncit tot mai mult, de la o etapă la alta. „Las’ că merge și așa!”, a fost moto-ul după care s-au ghidat atât diriguitorii clubului, cât și liderii administrației locale și județene, care gestionau situația de la Poli. Și, meci după meci, și-au furat singuri căciula în cel mai pur stil românesc. Fără nicio exagerare, dar chiar și puținele puncte obținute în ultimele etape nu reflectă jocul practicat în teren. Adică sunt prea multe, față de prestația mai mult decât jenantă.

Pe de altă parte, această schimbare de la vârful clubului a făcut să mai aflăm câte ceva din culisele unei echipe finanțate din bani publici. Am aflat astfel că, după egalul cu Săgeata Năvodari, care l-a scandalizat inclusiv pe primarul Nicolae Robu, alde Șunda, Rosenblum, Velcea, Bungău și cine o mai fi fost pe acolo și-au tras prime de joc. Și chiar nu e o glumă: în loc să fie amendați, cei de mai sus au fost premiați din ban public. Apoi, aflăm ce fel de „caractere” se ascund pe acolo. Unii și-au asumat răspunderea și au demisionat imediat după meciul cu pricina. Rând pe rând, Florențiu Staicu (poate cel mai nevinovat dintre toți), Rosenblum și Șunda au plecat. Alții se cramponează de un salariu plătit din bani publici, și nu se lasă deloc convinși. Așa sunt Velcea sau Bungău, al doilea având ditamai PSD în spate.

Nu în ultimul rând, s-a ajuns ca ACS Poli să fie subiect de bășcălie în presa națională, vizavi de amatorismul ilar de la club. Prosport relatează trei episoade halucinante, întâmplate la antrenamente, care dovedesc cu prisosință debandada de la echipă. De exemplu, la un antrenament coordonat de Aurel Șunda, nimeni n-a observat că Belu Iordache nu era pe teren. A trebuit să vină Petru Mușat să observe chiulul tânărului jucător. Un fotbalist a povestit pentru aceeași sursă că la antrenamente erau puși să se uite la imagini în care jucătorii erau filmați în timp ce alergau! Același jucător povestea că nu se lucrează tactic deloc, iar cu Șunda au exersat doar două trasee de joc. (Am scris din acest colț de pagină de nenumărate ori că la Poli nu se observă un traseu de joc.) Și, ca într-un film prost, același Șunda le-a cerut jucătorilor să-i spună preparatorului fizic „domn’ doctor”, iar doctorului echipei, simplu, „medic”. Ca nu cumva să se iște confuzii!

Cam astfel de lucruri se întâmplau pe la clubul profesionist ACS Poli Timișoara. Reamintim e vorba de clubul cu cea mai stufoasă conducere din țară, poate chiar și din Europa, având nu mai puțin de patru comiții și comitete responsabile cu managementul echipei. Nimeni nu garantează că, odată cu venirea tandemului Timofte – Alexa, lucrurile se vor îmbunătăți pe loc. Dar în mod sigur, nici debandadă ca până acum nu va mai fi. Văzând ce se întâmpla la echipă, e clar că la capătul liniei scria Liga a II-a. Nu e sigur nici acum că am scăpat, dar se observă deja o anumită emulație, o efervescență în jurul unei echipe care devenea tot mai letargică. Cert este faptul că, oarecum paradoxal, fostul polist Andrei Cristea, prin golul marcat, ne-a mai dat o șansă. Care nu trebuie ratată.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

14 ore ago