Proiectul de reabilitare a malurilor Begăi nu a arătat bine nici măcar pe planșetele arhitecților. Cu toate acestea, a început să fie pus în practică și, după câteva zile, a văzut toată lumea că aleile sunt greșit dimensionate. Primarul Nicolae Robu a ajuns la concluzia că trebuie să ia măsuri, pentru că nu vrea să fie „paratrăsnet”.
Reabilitarea malurilor Begăi a început cu stângul la Timișoara. La scurtă vreme după debutul lucrărilor, s-a constatat că aleile sunt mult prea înguste și nu permit plimbarea a doi oameni unul lângă altul. De vină sunt… copacii! „Vă spun de unde au apărut problemele. Pentru a nu se tergiversa obținerea de avize, s-au acceptat soluții mai simple, care nu vizează tăierea unor arbori, spre exemplu. Eu spun mereu că nici în privința arborilor, nici în altă privință, fundamentalismul, talibanismul nu sunt în regulă. Întâmplător, e vorba despre arbori foarte bătrâni, pe care un om voinic poate trânti fără probleme. Dar și dacă n-ar fi fost așa, se plantează alături sute de arbori. Nu-i normal să dai peste cap un proiect pentru că s-a întâmplat să fie puși într-o cu totul altă logică, cu 50 de ani în urmă, câțiva pomi în locul în care se face amenajarea”, spune primarul Nicolae Robu.
Edilul nu știe câți arbori vor dispărea, odată cu avansarea lucrărilor de pe malurilor Begăi. „Nu știu să vă spun câți vor fi tăiați de pe malurile Begăi, nu sunt foarte mulți. E vorba de câți se plantează. Noi procedăm legal, înottodeauna spunem că plantăm 100 și trebuie să tăiem cinci. Când va fi finalizat lucrul se va ști câți arbori vor fi tăiați”, a declarat Robu. Liberalul e nemulțumit de proiectul pe baza căruia se lucrează și spune că acesta va fi modificat din mers. „Când te uiți în planșă, totul e frumos. La malurile Begăi nu e frumos nici în planșă. Și amenajarea malurilor Begăi, și reabilitarea centrului istoric sunt proiecte de o răspundere uriașă. După toată această zbatere n-aș vrea ca, la sfârșit, să fiu paratrăsnetul nemulțumirilor timișorenilor, datorită unor idei nepotrivite ale unor proiectanți. Pe de altă parte, trebuie să acționez legal și să pun în practică soluții care sunt reflectate de un proiect. (…) Sper ca proiectanții să facă dovadă de înțelepciune și să accepte acolo unde este cazul modificări ale proiectelor”,a conchis primarul Timișoarei.
O porțiune din Calea Urseni, care se află în administrarea comunei Giroc, ar urma să…
Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara anunță că în perioada 19 noiembrie – 20 decembrie,…
Universitatea de Vest Timișoara a organizat, la București, în perioada 11-13 noiembrie, a treia ediție a…
Români vor merge duminică la vot pentru a-și exprima opțiunea pentru președintele României, fiind programat…
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…
În Policlinicile Regina Maria pacienții au acces la consultații și analize gratuite, decontate prin Casa…