Categories: Administratie

Copacii stau in calea reabilitarii malurilor Begai

Proiectul de reabilitare a malurilor Begăi nu a arătat bine nici măcar pe planșetele arhitecților. Cu toate acestea, a început să fie pus în practică și, după câteva zile, a văzut toată lumea că aleile sunt greșit dimensionate. Primarul Nicolae Robu a ajuns la concluzia că trebuie să ia măsuri, pentru că nu vrea să fie „paratrăsnet”.

Reabilitarea malurilor Begăi a început cu stângul la Timișoara. La scurtă vreme după debutul lucrărilor, s-a constatat că aleile sunt mult prea înguste și nu permit plimbarea a doi oameni unul lângă altul. De vină sunt… copacii! „Vă spun de unde au apărut problemele. Pentru a nu se tergiversa obținerea de avize, s-au acceptat soluții mai simple, care nu vizează tăierea unor arbori, spre exemplu. Eu spun mereu că nici în privința arborilor, nici în altă privință, fundamentalismul, talibanismul nu sunt în regulă. Întâmplător, e vorba despre arbori foarte bătrâni, pe care un om voinic poate trânti fără probleme. Dar și dacă n-ar fi fost așa, se plantează alături sute de arbori. Nu-i normal să dai peste cap un proiect pentru că s-a întâmplat să fie puși într-o cu totul altă logică, cu 50 de ani în urmă, câțiva pomi în locul în care se face amenajarea”, spune primarul Nicolae Robu.

Edilul nu știe câți arbori vor dispărea, odată cu avansarea lucrărilor de pe malurilor Begăi. „Nu știu să vă spun câți vor fi tăiați de pe malurile Begăi, nu sunt foarte mulți. E vorba de câți se plantează. Noi procedăm legal, înottodeauna spunem că plantăm 100 și trebuie să tăiem cinci. Când va fi finalizat lucrul se va ști câți arbori vor fi tăiați”, a declarat Robu. Liberalul e nemulțumit de proiectul pe baza căruia se lucrează și spune că acesta va fi modificat din mers. „Când te uiți în planșă, totul e frumos. La malurile Begăi nu e frumos nici în planșă. Și amenajarea malurilor Begăi, și reabilitarea centrului istoric sunt proiecte de o răspundere uriașă. După toată această zbatere n-aș vrea ca, la sfârșit, să fiu paratrăsnetul nemulțumirilor timișorenilor, datorită unor idei nepotrivite ale unor proiectanți. Pe de altă parte, trebuie să acționez legal și să pun în practică soluții care sunt reflectate de un proiect. (…) Sper ca proiectanții să facă dovadă de înțelepciune și să accepte acolo unde este cazul modificări ale proiectelor”,a conchis primarul Timișoarei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

6 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

10 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

13 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

13 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

15 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

15 ore ago