Categories: Administratie

Robu trimite politistii locali dupa maidanezi

Fără contract cu hingherii și confruntat cu o „invazie” de câini comunitari, primarul Nicolae Robu trimite polițiștii locali la vânătoare de maidanezi. E o soluție considerată de avarie, până la finalizarea licitației pentru atribuirea serviciilor de „management canin”.

După expirarea pe 28 februarie a contractului cu Danyflor, primarul Nicolae Robu susține că numărul câinilor maidanezi de pe străzile Timișoarei a crescut îngrijorător. Edilul a găsit, la începutul lunii martie, și o explicație: „Iubitorii de animale simulează adopţiile şi dau apoi drumul câinilor pe stradă”. Între timp, primăria pregătește caietul de sarcini pentru organizarea licitației pentru noul administrator al serviciilor de management canin. Până la finalizarea acesteia, Robu a găsit o nouă variantă de supraveghere a numărului de animale lăsate libere pe străzi. „Am dat dispoziție Poliției Locale să supervizeze problema câinilor. Polițiștii locali trebuie să încerce să detecteze eventualele eliberări de câini în oraș și să efectueze, de asemenea, controale la cei care au făcut adopții, sa vedem dacă mai au câinii. Nu-și poate bate nimeni joc de orașul acesta, luând câini spre adopție și, în realitate, lăsându-i liberi pe stradă, pentru ca noi să cheltuim din nou bani cu prinderea și ducerea lor în adăpost. Putem continua la nesfârșit acest joc, dar nu vrem”, explică Robu. Edilul spune că există această posibilitate, de a-i verifica pe cei care au adoptat animalele. „Cei care au adoptat și-au asumat o răspundere. Se va merge cu o echipă de control, care să vadă dacă acei câini mai sunt acolo. Vom include o prevedere în regulamentul de adopție, astfel încât cei care fac adopția să arate câinele, de exemplu o dată pe lună”, a mai spus primarul. Conform lui Robu, în acest moment, Danyflor ar trebui să ridice în continuare câinii de pe străzi, nu doar în situațiile de urgență.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

14 minute ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

3 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

4 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

4 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

5 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

7 ore ago