Sălciile de pe malul Begăi devin istorie. Primele dintre ele, în zona Facultății de Hidrotehnică, au căzut deja sub drujbe, în numele modernizării. Una dintre cele mai frumoase zone ale Timișoarei nu va mai exista, în scurt timp, decât în poze. Vestea și mai proastă este că nu se știe câți arbori vor dispărea până la finalizarea reabilitării malurilor Begăi.
În toamna anului a trecut a început ceea ce edilii locali numesc reabilitarea malurile Begăi. Lucrarea este executată de Tehnodomus, o firmă arădeană care va primi aproximativ 30 de milioane. Termenul de execuție este de 23 de luni. Lucrarea presupune reabilitarea aleilor, amenajarea unor piste pentru biciclişti, nouă puncte de închiriere a bicicletelor, nouă staţii pentru vaporetto, și rampe pentru intervenţii de urgenţă. Urmează să fie înlocuit mobilierul urban și se vor monta inclusiv scaune pentru pescari. Teoretic, toate bune și frumoase. Practic, în luna februarie s-a constatat că proiectul e prost făcut și că aleile trasate până la momentul respectiv nu permiteau plimbarea a două persoane alăturate.
Primarul Nicolae Robu a găsit și vinovații: nu proiectanții, ci copacii! „Vă spun de unde au apărut problemele. Pentru a nu se tergiversa obținerea de avize, s-au acceptat soluții mai simple, care nu vizează tăierea unor arbori (…) Întâmplător, e vorba despre arbori foarte bătrâni (…) Nu-i normal să dai peste cap un proiect pentru că s-a întâmplat să fie puși într-o cu totul altă logică, cu 50 de ani în urmă, câțiva pomi în locul în care se face amenajarea”, explica edilul. Între timp, s-a trecut la pedepsirea „vinovaților”. Primele care au „plătit” au fost sălciile din spatele Facultății de Hidrotehnică, înspre Grădina Bănățeană.
„Cer primarului o intervenție urgentă, urmată de măsuri împotriva celor care au contribuit la acest dezastru. Timisoara nu poate să fie terenul de joacă pentru toți incompetenții! Vreau să-i știm cu nume si prenume, pentru ca aceste persoane să nu mai aibă loc să se exprime în acest oraș”, spune consilierul local PDL Ștefan Sandu, oripilat de ce s-a întâmplat. Vestea proastă este că nu se știe câți copaci urmează să mai fie tăiați, dar, la cum arată lucrurile, timișorenii se vor plimba, de acum încolo, pe niște ultramoderne alei betonate, iar umbra și aerul boem pe care le răspândeau bătrânele sălcii nu vor mai fi decât niște frumoase amintiri, bune de povestit copiilor.
După ce au picat o dată la vot proiectul taxelor și impozitelor locale, consilierii locali…
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…