Categories: Economic

Bani pentru Caracal sunt, pentru Timisoara nu

Pentru centura Timișoarei nu sunt bani, dar pentru șosele similare la Caracal, Ștei, Bacău sau Mihăilești, da! Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) spune, negru pe alb, că timișorenii trebuie să mai aștepte mult promisa șosea care va scoate din oraș tirurile.

Pentru varianta de ocolire Timişoara Sud a fost elaborat Studiul de Fezabilitate, Proiectul Tehnic, Detaliile de Execuţie şi Documentaţia de Atribuire (…) Execuţia acestei variante de ocolire nu este cuprinsă în lista proiectelor de rezervă POST 2007-2013 şi în prezent nu există sursă de finanţare”, se precizează într-un răspuns de la CNADNR, postat de un cititor pe forumul peundemerg.ro. Actul este însă mult mai lung și anunță demararea unor proiecte de execuţie ale pentru șosele ocolitoare la Târgu Mureș, dar și în localități precum Caracal, Ştei sau Aleşd. Construcția centurii de sud a Timișoarei a fost unul dintre punctele centrale ale campaniei electorale a USL pentru alegerile locale din 2012. Cuprinși de elanul promisiunilor, aceștia au trecut peste detaliul că execuția unui asemenea proiect nu poate cădea în responsabilitățile administrației locale și județene. În ultimii doi ani, Timișoara a fost „sărită” de fiecare dată la alocarea bugetară pentru lucrările masive de infrastructură.

Primarul Nicolae Robu crede în continuare că șoseaua de centură va fi finanțată pe fonduri europene, în exercițiul financiar 2014-2020. „Proiectele europene vor putea fi depuse după ce se finalizează și se fac oficiale specificațiile de aplicare, cu prioritățile, cu programele pe care exercițiul financiar 2014-2020 le va avea. După acel moment, diverșii aplicanți potențiali trebuie să depună proiecte. Acestea intră într-o jurizare și unele dintre ele vor fi finanțate, altele nu. Nu se poate obține finanțare pe proiecte europene nici prin semnătura președintelui intergalactic, dacă ar exista așa ceva, darmite prin semnătura altcuiva. Trebuie să înțelegem lucrul acesta. Altfel ne batem joc de oameni, le subestimăm inteligența. Eu știu că pentru centura de sud, ca și pentru cea de vest, sunt trimise documentațiile la Ministerul Marilor Proiecte”, a declarat, luni, primarul. Centura de sud ar trebui să facă legătura între Calea Șagului și Calea Lugojului.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

9 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

9 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

14 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

15 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

15 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

17 ore ago