Universitatea de Vest din Timişoara organizează în această săptămână „Zilele Porţilor Deschise”, în care toate facultăţiile îi aşteaptă pe elevi să le urmeze cursurile. Tinerii care vizitează UVT vor avea parte de workshopuri, experimente sau activităţi sportive.
Cele 11 facultăţi au fiecare câte un stand, unde elevii vor putea găsi informaţii utile. Mulţi dintre elevii de clasele a XI-a şi a XII-a, care au trecut pragul universităţii luni dimineaţă, încă nu s-au hotărât ce facultate vor să urmeze . „Nu m-am hotărât încă ce facultate să urmez. Probabil mă voi hotărî după bac”, ne-a spus o elevă de clasa a XII-a de la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva”. Universitatea de Vest aşteaptă pe parcursul acestei săptămâni peste 15.000 de vizitatori. Pe lângă elevii din Timişoara vor mai trece pragul şi cei din judeţ care vor fi aduşi cu autocare şi microbuze. „Ca în fiecare an UVT organizează săptămâna porţilor deschise, o săptămână în care toate cele 11 facultăţi împreună cu OSUT, au standuri deschise prin care îşi promovează oferta educaţională. Încercăm să creşte gradul de atractivitate a celor interesaţi către UVT plecând de la o serie de workshopuri, experimente de fizică şi chimie, activităţi sportive, şi evident aducând ofertă educaţională dinamică, posibilităţi de burse în străinătate, posibilităţi de carieră. Avem vizitatori şi din alte zone, avem excursii organizate cu autocare, microbuze din toate cele nouă judeţe din jurul Timişoarei în care noi am propus o campanie de promovare. Avem şi workshopuri care se axează pe bacalaureat, de consiliere în carieră şi de consiliere a viitorilor studenţi”, spune rectorul Universităţii de Vest, Marilen Pirtea.
Dacă la standurile facultăţiilor de Chimie, Biologie, Geografie sau Drept se mai găseau elevi, la Facultatea de Muzică nu era niciun elev. Din păcate la acestă facultate nu pot merge decât elevii care au o bază muzicală, care au terminat un liceu vocaţional. „Elevii sunt interesaţi, dar problema este, că fiind învăţământ vocaţional, trebuie să aibă o bază, nu că nu s-ar putea şi fără, dar este mai complicat. Şi atunci ei trebuie să aibă o pregătire, chiar dacă nu au făcut liceul de muzică. Sunt cicluri pentru licenţă şi masterat, mai puţin master la actorie. Încercăm să diversificăm oferta prin module, chiar anumite specializări. De doi ani am început un modul de jazz şi muzică uşoară, și pentru a-l face mai atractiv l-am deschis şi celor din exterior, care nu sunt studenţi ai facultăţii”, ne-a spus Ion Dorobanţu. Mulţi elevi se înscriu şi la secţia de Actorie a Facultăţii de Muzică, numai că după finalizarea studiilor se lovesc de o problemă. Şi anume de cea a angajării la teatru. „Nu ştim care este strategia elevului de a da la teatru sau ce îi atrage la noi, dar nu trebui să aibă o anumită pregătire din liceu, doar trebuie să treacă examenul de admitere.Mulţi elevi vin la facultatea de actorie dintr-o oarecare pasiune. Un procent de 90 la sută termină facultatea, dar problema este ce se întâmplă după ce termini facultatea. Toţi au diplomă, dar mulţi o pun în ramă şi foarte puţini reuşesc să joace pe scena teatrului”, ne-a spus Ionuţ Iova, colaborator al Teatrului Naţional.
SCM USV Timişoara nu a pierdut timp odată cu finalul sezonului competiţional. Campioana ţării la…
„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…
Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…
Primăria Timișoara are din această săptămână patru cinematografe funcționale în subordine. Ultimul reabilitat și redevenit…
Consilierii locali timișoreni au aprobat, luni seara, în ultima ședință de plen a anului, proiectul…